Yritysuutiset

Amer Sports vahvistaa yrityskauppahuhut – osakekurssi hurjassa kiidossa

Amer Sports osakekurssi osakkeet sijoittaminen pörssi

Amer Sports vahvisti kiinalaisyhtiön ”kiinnostuksenosoituksen” koko urheiluvälineyhtiön osakekannan ostosta. Ilmoitus villitsi osakemarkkinat.

Vastauksena mediaspekulaatioon Amer Sports vahvisti, että se on saanut sitomattoman, alustavan kiinnostuksenosoitukseen Amer Sportsin koko osakekannan hankkimisesta käteisvastikkeella konsortiolta, johon kuuluvat ANTA Sports Products Limited ja aasialainen yksityinen pääomasijoitusyhtiö FountainVest Partners.

Aiemmin aamulla Uutistoimisto Bloomberg kertoi kiinalaisen Anta Sports Products harkitsevan Amer Sportsin tai sen osien ostamista. Anta Sports on Kiinan suurin urheiluasusteiden valmistaja ja se on viime aikoina pyrkinyt laajentumaan kansainvälisesti.

Nasdaq Helsinki Oy:n pyynnöstä Amer Sports vahvistaa, että kiinnostuksenosoituksen mukaan Amer Sportsin osakkeenomistajat olisivat oikeutettuja saamaan 40,00 euron käteisvastikkeen osakkeelta kaikista Amer Sportsin osakkeistaan.

Yhtiö muistuttaa osakkeenomistajia muistutetaan siitä, että kiinnostuksenosoitus on ehdollinen useille ehdoille ja että Konsortion mahdollisesti tekemän käteisostotarjouksen toteuttaminen olisi ehdollinen lisäehdoille.

Näitä konsortion käteisostotarjouksen ehtoja ovat ainakin due diligence -tarkastuksen tekeminen, ANTAn hallituksen ja FountainVestin investointikomitean hyväksyntä, rahoituksen saatavilla olo identifioiduista rahoituslähteistä ja Amer Sportsin hallituksen suosituksen saaminen.

Käteisostotarjouksen hyväksyminen edellyttää myös vahvaa tukea Amer Sportsin omistajilta. Amer Sports toteaa tiedotteesaan, että mahdollisen käteisostotarjouksen toteuttaminen olisi puolestaan ehdollinen lisäehdoille, mukaan lukien hyväksyminen sellaisten osakkeenomistajien toimesta, jotka omistavat vähintään 90 prosenttia Amer Sportsin osakkeista, ja kaikkien tarvittavien viranomaishyväksyntöjen saaminen.

Amer Sports ei tällä hetkellä käy neuvotteluja Konsortion kanssa eikä ole tehnyt päätöksiä Kiinnostuksenosoituksen johdosta. Amer Sports julkistaa lisätietoja asianmukaisena ajankohtana, jos transaktiota koskeva sopimus saavutetaan Konsortion kanssa tai jos mahdolliset neuvottelut lopetetaan tai hylätään.

Yrityskauppaspekulaatiot nostivat Amerin kurssin 34,20 euroon ennen kuin kaupankäynti osakkeella keskeytettiin. Osakekurssi ehti päivän aikana kivuta lähes 19 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös