Talouden trendit

Mercedes-Benz yhä maineeltaan autojen ykkösmerkki Suomessa

Automerkkien tuoreen mainetutkimuksen mukaan Škoda haastaa tosissaan kärkeä.

Lähes kaikkien automerkkien maine Suomessa on noussut jo useamman vuoden peräkkäin. Näin kertoo Kantar TNS:n ”Automerkkien maine -tutkimus”, joka on vuodesta 2013 tutkinut kansalaisten suhtautumista eri automerkkeihin.

Maineen nousu voi olla osoitus kuluttajien vahvistuvasta uskosta talouteen, sillä suhtautuminen ostamiseen, markkinointiin ja mainontaan on positiivisempaa, kun uskoa tulevaisuuteen löytyy. Tämä pätee varsinkin kalliista tuotteista puhuttaessa.

Saksalaiset premium-merkit ja Volvo ovat perinteisesti valloittaneet tutkimuksen kärkisijat. Pari vuotta sitten Toyota murtautui kärkijoukkoon, ja nyt Škoda on rynnistämässä mukaan toden teolla. Škodan hurja nousu ei varmasti tullut kenellekään autoalaa seuraavalle yllätyksenä, onhan mallisto kuulunut suomalaisten suosikkeihin jo vuosia.

Škodan ohella Seatin ja Volkswagenin maine on merkittävästi parantunut vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Volkswagenin osalta näyttäisikin, että edellisten vuosien kohut on nyt lopullisesti kuopattu. Kokonaismaineen kannalta erittäin tärkeä luottamus merkkiä kohtaan näyttäisi palanneen.

Mainetutkimus ei selvitä auton omistajien tyytyväisyyttä itse tuotteeseen, eikä kerro automerkkien laadusta tai ominaisuuksista. Tutkimus määrittää kunkin automerkin aseman suomalaisten ajatuksissa. Vaikka hinta, ylläpitokustannukset ja hyvitys vaihtoautosta vaikuttavat auton ostajien päätöksenteossa, hyvämaineisia autoja myydään helpommin ja enemmän.

Kantar TNS:n mainetutkimuksen avulla ei saada pelkästään selville automerkkien keskinäistä paremmuusjärjestystä, vaan sitä pystytään käyttämään myös eri brändien maineen parantamisen työkaluna.

Maineeltaan parhaat automerkit Suomessa vuonna 2018

1. Mercedes-Benz

2. Porsche

3. Toyota

4. Lexus

5. BMW

6. Volvo

7. Audi

8. Škoda

9. Volkswagen

10. Jaguar

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös