Yritysuutiset

Tilitoimistoyhtiö Talenom antoi positiivisen tulosvaroituksen

Talenom nostaa ohjeistustaan liikevoiton osalta vuodelle 2018.

Talenom nostaa ohjeistustaan liikevoiton osalta vuodelle 2018.

Parantuneen kannattavuusnäkymän taustalla on teknologisen kehityksen tuoma ennakoitua kiivaampi toimintojen tehostuminen. Talenomin tavoitteena on edelleenkin jatkaa selvästi tilitoimistoalaa nopeampaa kasvua ja yhtiön liikevaihdon kasvun arvioidaan olevan selvästi edellistä vuotta nopeampaa.

Uusi ohjeistus vuodelle 2018:

Talenomin tavoitteena on jatkaa selvästi tilitoimistoalaa nopeampaa kasvua. Yhtiön liikevaihdon kasvun arvioidaan olevan selvästi edellistä vuotta nopeampaa (12,1%, 2017). Suhteellisen kannattavuuden liikevoitolla mitattuna odotetaan parantuvan edellisestä vuodesta ja liikevoiton arvioidaan olevan 7,4-8,0 miljoonaa euroa.

Aiempi tammi-kesäkuun 2018 puolivuosikatsauksessa 2.8.2018 esitetty ohjeistus oli:

Talenomin tavoitteena on jatkaa selvästi tilitoimistoalaa nopeampaa kasvua. Yhtiön liikevaihdon kasvun arvioidaan olevan selvästi edellistä vuotta nopeampaa (12,1%, 2017). Suhteellisen kannattavuuden liikevoitolla mitattuna odotetaan parantuvan edellisestä vuodesta ja liikevoiton arvioidaan olevan 6,3-7,0 miljoonaa euroa.

Talenomin liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa 18 prosenttia ja liikevoitto peräti 63,7 prosenttia viime vuoden ensimmäiseen puolivuotisjaksoon. Liikevoitto oli puolivuotiskaudella 5,2 miljoonaa euroa ja toisella kvartaalilla liikevoitto oli 2,6 miljoonaa euroa.

Toisen kvartaalin tulos ylitti reippaasti myös analyytikoiden ennusteet, sillä konsensusennuste liikevoitolle oli 1,8 miljoonaa euroa.

Positiivinen tulosvaroitus siivitti Talenomin osakekurssin yli seitsemän prosentin nousuun. Yhtiön osakekurssi on kivunnut kuluvana vuonna jo yli 53 prosenttia.

Kommentoi
Ylös
>