Oma talous

Miljonäärit paljastavat: Tämä kirja muutti elämäni

Kirjat ovat helppo tapa sparrata taloudellista älykkyyttä. 7 miljonääriä paljastavat, mikä kirja muutti heidän talouden suunnan.

Tutkimuksien mukaan miljonääreillä voidaan erottaa yhtenäisiä jokapäiväisiä tapoja. Kirjojen lukeminen on yksi tavoista, joilla superrikkaat kehittävät älykkyyttä ja taitoja.

MarketWatch-sivusto tuo esiin seitsemän kirjaa, jotka muuttivat seitsemän amerikkalaisen miljonäärin elämän.

1. ”Your Money or Your Life”, Vicki Robin ja Joe Dominguez

”Tämä on hieno kirja, joka saa sinut miettimään uudelleen omia kulutustapoja. Kirja painottaa, kuinka arvokasta aika on ja saa sinut pohtimaan, kuinka paljon aikaa kulutat rahan tienaamiseen. Tämä oli valtava muutos elämässäni ja kirjan luettuani aloin kuluttamaan varovaisemmin”, kertoo Tanja Hester, 38, varhainen eläkeläinen Lake Tahoelta, Kaliforniasta. Hänestä tuli miljonääri 35-vuotiaana tarkan säästämisen ja investointien avulla.

2. ”Cashing in on the American Dream: How to Retire at 35”, Paul Terhost

Tämä kirja kertoo, kuinka Terhost saavutti taloudellisen riippumattomuuden myymällä koko omaisuutensa ja panostamalla rahat investointeihin. Kirja tuo esiin keinoja, joilla voit saada rahasi tekemään töitä puolestasi.

”Kun vaimoni Zena ja minä luimme kirjan vuonna 1997, se innoitti meitä säästämään hyvin aggressiivisesti. Säästimme jopa 75 prosenttia tuloistamme, jotka investoimme”, paljastaa miljonääri Gerry, 54, eläkkeellä oleva opettaja Statenvillestä.

3. ”Millionaire Next Door”, Thomas J. Stanley ja William D. Danko

”Tämä kirja mullisti oman talouteni. Ennen kuin luin kirjan elin yli varojeni, eikä palkastani jäänyt kuukausittain yhtään ylimääräistä”, paljastaa Clare Dubé, 51, talousterapeutti Madisonista. Clairesta tuli miljonääri budjetoinnin ja asuntosijoittamisen avulla.

4. ”The Wealthy Barber”, David Chilton

”Opin tämän kirjan avulla, että tavallisista ihmisistä voi tulla miljonäärejä tekemällä suhteellisen yksinkertaisia asioita, kuten säästämällä hieman ylimääräistä rahaa joka kuukausi – pitkän ajanjakson ajan”, kertoo Liz Gendreau, 37, Connecticutista. Hänestä tuli miljonääri vuonna 2017 ansiokkaan säästämisen ja investointien avulla.

5. ”The Automatic Millionaire”, David Bach

”Opin tämän kirjan kautta automatisoimaan raha-asioihin liittyviä pieniä tehtäviä, kuten laskujen maksamisen. Näin voin keskittää enemmän aikaa urani kasvattamiseen ja etsimään uusia sijoituskohteita”, kertoo Lee Huffman, 42, freelance-kirjailija Anaheimista. Hänestä tuli miljonääri vuonna 2015 muun muassa vuokra-asuntojen investointien ansioista.

6. ”The Bogleheads’ Guide to Investing”, Taylor Larimore, Mel Landauer ja Michael LeBoeuf

”Tämä kirja perustuu Vanguardin perustajan John Boglen filosofioihin ja se muutti ajatukseni rahankäytöstä. 12 vuoden aikana kirjan luettuani minusta tuli miljonääri”, paljastaa Adam Fortuna, 36, Utahista. Hänen pitkän aikavälin investointistrategia teki hänestä miljonäärin vuonna 2017.

7. ”If You Can: How Millennials Can Get Rich Slowly”, William Bernstein

”Olin täysi noviisi raha-asioissa, ennen kuin otin käyttöön Bernsteinin oppeja. Miehelläni ja minulla oli hyvät tulot, mutta meillä ei ollut mitään selkeää taloudellista tavoitetta”, kertoo Lily He, 26, yrittäjä Seattlesta. Hänestä tuli miljonääri vuonna 2017, kun hän säästi jopa 90 prosenttia harkinnanvaraisista tuloistaan ja investoinneistaan.

Lue myös: Näitä 10 virhettä miljonääri ei tee kahta kertaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös