Yritysuutiset

POP Pankkiliiton hallituksen puheenjohtajaa epäillään väärinkäytöksestä

Pankin sisäisessä valvonnassa paljastui väärinkäytösepäily. Johtotehtävissä toiminut Teemu Teljosuo on vapautettu tehtävistään.

POP Pankin sisäisessä valvonnassa on havaittu ohjeistusten vastaisia toimia, joiden seurauksena POP Pankkiliiton hallituksen puheenjohtaja ja Kurikan Osuuspankin toimitusjohtajana toiminut Teemu Teljosuo jättää kaikki tehtävänsä. Lähdön syynä on luottamuspula pankin hallituksen ja toimitusjohtajan välillä.

Kurikan Osuuspankin toimitusjohtajan Teemu Teljosuon ja pankin hallituksen luottamuspulan taustalla on luotonmyöntöön liittyvä väärinkäytösepäily sekä havaittuja laiminlyöntejä pankin sisäisen ohjeistuksen noudattamisessa.

Epäillyt väärinkäytökset tulivat ilmi pankin normaalissa sisäisessä valvonnassa, ja niihin reagoitiin välittömästi. Teemu Teljosuo vapautetaan kaikista tehtävistään Kurikan Osuuspankissa ja POP Pankki -ryhmän sisällä, asiasta on raportoitu Finanssivalvonnalle ja tapaus on siirtynyt viranomaisten selvitettäväksi. Asiakkaiden varat tai heidän saamansa palvelu ei ole tapauksen vuoksi vaarantuneet.

“Tapaus on erittäin valitettava. Pankin luotettavan toiminnan kannalta on keskeistä, että valvontamme toimii niin, että tällaiset epäilyt tulevat ilmi heti. Epäiltyjen väärinkäytöksien laajuutta tutkitaan tällä hetkellä viranomaisten toimesta, emmekä sen vuoksi voi avata asiaa yksityiskohtaisemmin. Luonnollisesti autamme viranomaisia mahdollisessa tutkinnassa”, sanoo POP Pankkiliiton toimitusjohtaja Pekka Lemettinen.

Nyt ilmenneiden väärinkäytösepäilyjen johdosta POP Pankki -ryhmä käynnistää välittömästi myös laajennetun sisäisen tarkastuksen kaikkiin pankkeihinsa.

Kurikan Osuuspankin toimitusjohtajan tehtävää hoitaa toistaiseksi varatoimitusjohtaja Eija Lintala.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös