Yritysuutiset

Alkoholijuomayhtiö Altia kärsii alkoholilainsäädännön muutoksesta

Alkuvuodesta pörssiin listautunut Altia antoi tulosvaroituksen.

Altia alkoholijuomayhtiö sijoittaminen talous

Kuva: Tuukka Kiviranta, Lähde: Altia Oyj.

Alkuvuodesta pörssiin listautunut Altia antoi tulosvaroituksen.

Yhtiö alentaa aiempaa ohjeistusta vuoden 2018 vertailukelpoisesta käyttökatteesta.

Koskenkorvan viinasta tunnettu Altian arvio on nyt, että sen vertailukelpoinen käyttökate jää alle viime vuoden tason. Liikevaihto kehittyy odotusten mukaisesti. Vertailukelpoinen käyttökate vuodelta 2017 oli 42,4 miljoonaa euroa.

Aiemmin helmikuussa yhtiö arvioi vertailukelpoisen käyttökatteen paranevan tai olevan vuoden 2017 tasolla.

Aiemmin raportoitu haasteellinen toimintaympäristö on asettanut jonkin verran lisäpaineita Altian neljännelle vuosineljännekselle ja on vaikuttanut kannattavuuteen odotettua enemmän. ”Haasteellisella toimintaympäristöllä” yhtiö viittaa ruotsin kruunun kurssimuutoksiin ja Suomen alkoholilainsäädännön muutoksiin.

Aiemmin kolmannen vuosineljänneksen osavuosikatsauksessa yhtiön toimitusjohtaja Pekka Tennilä kertoi, että ruotsin kruunun heikentyminen on vaikuttanut negatiivisesti yhtiön liikevaihtoon Scandinavian-segmentin kannattavuuteen. Lisäksi vuoden alussa voimaan tulleet muutokset Suomen alkoholilainsäädännössä ja alkoholin verotuksessa ovat vaikuttaneet negatiivisesti väkevien alkoholijuomien viinien myyntiin Suomen monopolissa.

Suomessa toteutetun verotarkastuksen alustavan raportin perusteella, Altia tekee 0,5 miljoonan euron kuluvarauksen liittyen kahden tuotteen valmisteveron veroluokan muutokseen. Altia harkitsee muutoksen hakemista verotarkastuksen lopputulokseen.

Yhtiö aikoo myös muuttaa tuotteidensa hinnoittelua kannattavuutensa parantamiseksi.

Kannattavuuden parantamiseksi Altia on päättänyt toimista kuluttajatuotteiden hintamuutoksiin jatkuvan tuottojohtamisen lisäksi. Muutokset toteutettaisiin alkuvuodesta monopolien hinnoitteluikkunoiden mukaisesti. Lisäksi Altia on jo käynnistänyt toimenpiteitä kustannustehokkuuden parantamiseksi.

Altia julkaisee vuoden 2018 tilinpäätöstiedotteen 7. helmikuuta 2019.

Kommentoi
Ylös
>