Arvo-osakkeet

Analyytikko: Suomen Hoivatilat on alehinnoissa pörssissä

Inderes antaa hoiva-alan kiinteistöyhtiön osakkeelle nyt ostosuosituksen.

Hoivatilojen osakekurssi on laskenut kolmessa kuukaudessa noin 11 prosenttia. Osake arvostetaan tällä hetkellä lähelle 2018 nettovarallisuuden tasoa ja noin kuusi prosenttia alle Inderesin ennustaman 2019 lopun nettovarallisuuden, toteaa Inderesin analyytikko Jesse Kinnunen.

Nykyiseen hintaan ei ole leivottu kasvuodotuksia laisinkaan. Tämä tarjoaa perusteen osakkeen ostoille.

”Nykyinen arvostustaso käytännössä hinnoittelee yhtiön kasvun pysähtyvän, mikä ei mielestämme ole todennäköistä ja tilanne tarjoaa mielestämme ostopaikan osakkeeseen”, Kinnunen tuumaa.

Inderes ennustaa Hoivatiloille 11 prosentin pääoman kokonaistuottoa vuosille 2020 – 2021 ja Kinnunen pitää osakkeen hinnoittelua yli nettovarallisuuden täysin perusteltuna. Inderesin näkemyksen mukaan osakkeen käypä arvo on 9,10 euroa, kun osake noteerataan tällä pörssissä hetkellä 7,4 euroon.

Hoivatilojen hankekanta oli syyskuun lopussa 120,5 miljoonaa euroa. Tämän hankekannan myötä yhtiön ensi vuoden kasvu on käytännössä jo lähes varma ja 2019 lopun osakekohtainen nettovarallisuus tulee kasvamaan noin 7,9 euroon osakkeelta, Kinnunen arvioi. Tähän kasvuun liittyvät riskit ovat analyytikon mielestä matalat.

Kinnusen mukaan yhtiön heikon kurssikehityksen takana ovat olleet erityisesti vanhan pääomistajan Partneran ja sisäpiirin viimeaikaiset osakemyynnit., eikä yhtiön liiketoiminnan kehitys tai näkymien heikentyminen.

Kinnusen mielestä Hoivatilat on myös defensiivinen osake.

”Hoivatilojen kiinteistöjen loppukysyntä ei ole juurikaan riippuvaista yleistaloudellisesta suhdanteesta ja mielestämme yhtiön riskiprofiili on matala, mikä edelleen tukee positiivista näkemystämme.”

Merkittävät arvostukseen liittyvät lyhyen aikavälin riskit ovat kuitenkin rakennuttamisen kilpailun mahdollinen kiristyminen sekä yhtiön kansainvälistymisen onnistuminen.

”Pidämme myös mahdollisena, että yhtiö tulee keräämään lisää omaa pääomaa vuonna 2019 tulevan kasvunsa varmistamiseksi ja tämä voisi toteutuessaan hetkellisesti painaa osaketta”, Kinnunen arvioi.

Inderes toistaa Suomen Hoivatilojen aikaisemman 9,1 euron tavoitehinnan, mutta nostaa suosituksen tasolle osta aiemmalta lisää-tasolta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös