Sijoittajan verotus

Mika Ihamuotila: Jopa 4000 euron osingot verovapaiksi

Mika Ihamuotila haluaisi Suomeen omistusmyönteisempää politiikkaa, jotta suomalaiset pörssiyhtiöt voivat kasvaa entisestään.

Talousvaikuttaja Mika Ihamuotila otti maanantain Ylen aamu-tv:ssä kantaa ulkomaisiin yritysostoihin. Mika Ihamuotila on Marimekon ja Rovion hallitusten puheenjohtaja.

Haastattelussa Ihamuotila esittää huolensa nykyisestä trendistä, jossa ulkomaiset ostavat suomalaisia yhtiöitä. Suunnan tulisi olla täysin päinvastainen, eli suomalaisten yhtiöiden tulisi olla ostajana, eikä suinkaan ostettavana.

Ihamuotilan mukaan erilaiset verokannustimet lisäisivät myös muidenkin kuin rikkaiden kiinnostusta pörssiomistuksiin. Tällä hetkellä suomalaiset tuntuvat suhtautuvan sijoittamiseen ja säästämiseen varsin negatiivisesti.

Ihamuotila heitti haastattelussa idean jopa 4000 euron osinkojen verovapaudesta.

Ihamuotilan mukaan tällä tavoin voitaisiin saada suomalaisia sijoittamaan pörssiyhtiöihin aiempaa helpommin. Suomalaisten innostuminen kansankapitalismista suojaisi yhtiöitä sekä antaisi niille mahdollisuuksia laajentua enemmän kansainvälisesti.

Samalla Ihamuotila muistutti myös siitä, miten kansankapitalismi vaurastuttaisi suomalaisia kotitalouksia. Suomalaiset ovat selvästi ruotsalaisia jäljessä vaurastumisessa. Ruotsalaisten varallisuudesta suuri osa on kiinni osakkeissa ja osakerahastoissa, kun taas suomalaisten rahat lepäävät joko talletustileillä tai asuntolainalla rahoitetussa kodeissa. Viimeisten vuosien osakeralli onkin vaurastuttanut enemmän länsinaapureitamme kuin meitä suomalaisia.

Viime aikoina suomalaiset pörssiyhtiöt ovat käyneet hyvin kaupaksi ulkomaille. Lyhyen ajan sisään on uutisoitu niin Pöyryn, Amer Sportsin, Kotipizzan ja Baswaren ostotarjouksista tai myynneistä ulkomaisille yhtiöille.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös