Markkinakommentit

Handelsbanken laski osakkeet alipainoon

Pienyhtiöt ja jenkkiosakkeet eivät ole nyt pankin suosiossa.

S&P 500 osakekurssit pörssi sijoittaminen jenkkiosakkeet

USA:n S&P 500 -osakeindeksi on tullut reippaasti alas lokakuun alussa alkaneessa kurssilaskussa.

Pienyhtiöt ja jenkkiosakkeet eivät ole nyt pankin suosiossa.

Handelsbanken kertoo aamukatsauksessaan tehneensä markkinoiden heilunnan myötä muutoksia allokaatioomme. Pankki vähensi salkkujen osakepainoa neutraalista 15 prosentin alipainoon. Osakeallokaatiossa Handelsbanken nosti kuitenkin kehittyvien markkinoiden painoa, sillä niitä on rankaistu pankin mielestä jo tarpeeksi.

Vastaavasti pankki laski Pohjois-Amerikan painoa, sillä odotukset amerikkalaisia yhtiöitä kohtaan ovat hyvinkin optimistisia ja niihin yltäminen käy haastavaksi, Handelsbanken perustelee.

Pienyhtiöiden painotuksia pankki vähensi kautta linjan.

Allokaatiosuositusten muutosten taustalla on kasvanut volatiliteetti. Handelsbankenin mukaan osakemarkkinoilla ei ole koettu marras-joulukuussa yhtä pahaa laskua kuin lokakuussa, mutta heilunta jatkuu.

”Päivätasolla pörsseissä on nähty suuria liikkeitä sekä ylös että alas. G20-kokouksen jälkeen USA:n ja Kiinan väliseen kauppasotaan toivottiin tulitaukoa. Turbulenssi markkinoille palasi kuitenkin nopeasti, kun Huawein talousjohtaja pidätettiin.”

USA:n ja Kiinan välinen kinastelu kiihtyi taas ja levisi suuriin teknologiayhtiöihin, mikä pankin mukaan huolestuttaa markkinoita.

Epävarmuutta herättää myös kysymys siitä, kuinka maailmantalouden kasvun hiipuminen ja korkotason nousu vaikuttavat yrityksiin.

”Tämä lisää sijoittajien epävarmuutta osakkeita kohtaan”, Handelsbanken toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös