Indikaattorit

Kiinan ostopäällikköindeksi laski odotettua enemmän

Kiinan tuotannon ostopäällikköindeksi PMI.

Sekä Kiinan tuotannon että uusien tilausten tuoreet ostopäällikköindeksit tuottivat pettymyksen.

Kiinan virallinen tuotannon ostopäällikköindeksi PMI laski joulukuussa pistelukuun 49,4. Lukema oli ekonomistien odotuksia alhaisempi, sillä konsensusennuste oli Reutersin kyselyn mukaan 49,9.

Kiinan makrotilastoja luetaan nyt markkinoilla tarkkaan. Kiina on maailman toiseksi suurin talous ja tärkeä talousveturi USA:n ohella. Lisäksi USA:n ja Kiinan kauppasota herättää pelkoa Kiinan talouskasvun hidastumisesta.

Ostopäällikköindeksi oli heikoin lukema sitten helmikuun 2016. Indeksilukema laski marraskuun lukemasta selvästi, jolloin se oli 50,0. Alle viidenkymmenen lukema kertoo talouskehityksen hidastumisesta.

Kenties huolestuttavinta on uusien tilausten lasku jo seitsemättä kuukautta peräkkäin. Tilausten pisteluku laski joulukuussa lukemaan 46,6, kun marraskuussa lukema oli ollut 47,0.

Toisaalta Kiinan virallinen ei-tuotannon PMI nousi 53,8 pisteeseen marraskuun 53,4 pisteestä. Kyseinen indeksi mittaa palveluiden aktiviteettia ja palvelusektori käsittää yli puolet Kiinan taloudesta.

Tuoreet odotettua heikommat ostopäällikköluvut merkitsevät Kiinalle haasteellista ensi vuotta, arvioi HSBC-yhtiön Aasian talouden tutkimuspäällikkö Frederic Neumann CNBC-uutistoimistolle.

“PMI-luvut kertovat talouden hidastuvan. Se ei tule painamaan alas vain Kiinan BKT:ta vaan myös kansainvälistä kauppaa”, Neumann toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös