Markkinakommentit

Sijoitusstrategi ei usko laskumarkkinaan

Rahoitusmarkkinoilla on luvassa ensi vuonna nousua, ennustaa Danske Bankin senioristrategi.

Osakemarkkinat ovat kokeneet kovia lokakuun alussa alkaneessa turbulenssissa. Markkinoita huolettavat nyt useat makrotalouden tekijät, kuten USA:n keskuspankin kiristyvä rahapolitiikka, USA:n ja Kiinan kauppasota, brexit, Italian talousvaikeudet ja Kiinan talouskasvun hiipuminen.

Eilen osakemarkkinat syöksyivät eilen Yhdysvalloissa poikkeuksellisen rajusti. S&P 500 romahti 3,24 prosenttia, teknologiapörssi Nasdaq 3,78 prosenttia ja pienten yhtiöiden Russell 2000 -indeksi peräti 4,4 prosenttia.

Markkinoiden hermoilu näkyi myös osakemarkkinoiden odotettua volatiliteettia kuvaavassa VIX-indeksissä, joka nousi pelkästään eilen yli 26 prosenttia.

Markkinoilla on harvoin nähty tunnelmien kääntyvän ylikuumenemishuolista taantumapeloiksi yhtä nopeasti kuin tänä syksynä.

Danske Bankin senioristrategi Tuukka Kemppainen uskoo kuitenkin, ettei lasku tule jatkumaan ensi vuonna.

“Osakemarkkinoiden yleisen kehityksen perusteella voisi luulla, että taantuma on aivan kulman takana, vaikka näin ei todellisuudessa tietystikään ole. Sen sijaan arvioimme, että talouden noususuhdanne jatkuu vuonna 2019, ja odotamme globaalien osakkeiden tuoton olevan noin 7–9 prosenttia seuraavien 12 kuukauden aikana”, Kemppainen toteaa.

Kemppaisen mukaan osakkeiden voi odottaa nousevan entiselle tasolleen globaaleilla osakemarkkinoilla viime kuukausina koettujen heilahtelujen ja kurssilaskujen jälkeen.

“Kehitys on kuitenkin yhtä epävakaata kuin tänä vuonna, eli aina kun päästään kaksi askelta eteenpäin, joudutaan ottamaan yksi taakse.”

Joukkolainojen näkymät ovat synkemmät.

Kemppaisen mukaan korkojen todennäköinen nousu vuonna 2019 rajoittaa joukkolainojen tuottomahdollisuuksia, sillä korkojen nousu tarkoittaa joukkolainojen kurssien laskua.

“Pohjoismaisista ja eurooppalaisista valtionlainoista tuskin saadaan positiivista tuottoa seuraavien 12 kuukauden aikana”, Tuukka Kemppainen ennustaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös