Sijoitusuutiset

Bitcoin-louhijat joutuneet vaikeuksiin – Bittiraha-sivuston mukaan ei haittaa bitcoinille

Monet suuret Bitcoin-louhijat ovat joutuneet ongelmiin kuluneen vuoden aikana, kertoo Bittiraha-sivusto.

Kryptovaluutta Bitcoinin kurssin noustessa viime vuonna, suuret louhintafirmat tekivät valtavia sijoituksia niin laitteistoon kuin henkilöstöön, kertoo Bittiraha.fi-sivusto. Nyt kun kryptomarkkinat ovat lähteneet laskuun, firmat ovat menettäneet merkittävän osan tuotoistaan ja joutuneet uudelleensovittamaan menojaan.

Louhinta tarkoittaa käytännössä sitä, että kryptovaluuttojen rahansiirtojen oikeellisuuden varmentavat verkostossa toimivien ihmisten bitcoin-siirtojen varmentamiseen soveltuvat suuritehoiset tietokoneet ratkaisemalla ryhmätyönä monimutkaisia salausalgoritmeja.

Coindesk-sivuston mukaan maailman suurimpiin kuuluva louhintayritys Bitmain kertoo, että se joutuu lopettamaan kokonaisia osastoja. Bitmainin sisäisten lähteiden mukaan Bitmain on aikeissa vähentää henkilöstöään jopa 50 prosenttia.

”Irtisanomisoperaatio on niin suuri, että siinä tulee kestämään pidemmän aikaa. Monet operaatiot lopetetaan kokonaan ja on vielä vaikea arvioida, kuinka paljon henkilöstöä joudutaan vähentämään,” lähteet kertoivat.

Myös japanilainen Internet-jätti GMO Internet Group kertoo kärsineensä tappioita louhinnasta. GMO aloitti louhimisen vuonna 2017, mikä saattoi olla erityisen huono aika ryhtyä siihen. Nyt bitcoinin kurssin laskettua koko vuoden 2018, päätti konserni lopettaa louhimisen kokonaan.

Itse Bitcoinille louhijoiden vähentymisestä ei ole Bittiraha-sivuston mukaan haittaa.

Bittirahan mukaan Bitcoin on edelleen ylivertaisesti suurin hajautetun laskennan operaatio. Sen turvallisuus ei vähentyisi merkittävästi, vaikka puolet louhijoista lopettaisivat toimintansa. Louhiminen ei myöskään liity Bitcoinin siirtonopeuteen, vaan sama määrä siirtoja voitaisiin tehdä jopa yhdellä sadasosalla nykyisestä louhintatehosta.

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1% treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös