Sijoitusideat

Tässä Handelsbankenin kolme kotimaista suosikkiosaketta

Kolme kotimaista pörssiyhtiötä saa pankilta ostosuosituksen pitkän aikavälin yhtiökohtaisten näkymiensä vuoksi.

Handelsbanken listaa aamukatsauksessaan osakkeita, joille se antaa ostosuosituksen puhtaasti yhtiökohtaisten pitkän aikavälin näkymien, eikä talouden suhdanne-ennusteiden perusteella.

Nokian Renkaat

Handelsbankenilta riittää uskoa Nokian Renkaisiin, vaikka yhtiö petti analyytikoiden ja markkinoiden odotukset pahasti viime vuoden kolmannella vuosineljänneksellä. Rengasvalmistajaa on tukenut silti hyvä volyymien kasvu, aktiivinen hinnoittelu sekä hyvin pyörivä Venäjän-bisnes, arvioi Handelsbanken.

Pankki odottaa Nokian Renkaiden vahvan ja kannattavan kasvun jatkuvan tulevina vuosina, mitä tukee jakelukapasiteetin kasvu ja tarjonta Keski-Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa. Lisäksi yhtiön hyvä asema jälkimarkkinoilla auttaa tulemaan volyymeja.

Rengasyhtiön tarina on Handelsbankenin mielestä yksinkertaisen tehokas.

”Laajeneva jakeluverkosto ja markkinaosuuksien kasvattaminen vauhdittavat tuottojen kasvua ja auttavat yhtiötä suoriutumaan kilpailijoitaan. Uskomme vahvan aseman jälkiasennusmarkkinoilla ja hyvän osingonmaksun rajoittavan mahdollista laskupotentiaalia”, pankki toteaa.

Nokian Renkaat osakekurssi osakkeet sijoittaminen pörssi

UPM-Kymmene

UPM:n kolmannen kvartaalin tulos oli jälleen kerran erinomainen. UPM:n tulos on kasvanut putkeen jo 22 vuosineljännestä.

Tällä hetkellä markkinat eivät kuitenkaan tunnu uskovan siihen, että metsäyhtiöt voisivat vielä kasvattaa omia tuloksiaan. Tämän hetken sykli on kuitenkin hyvä ja tulokset korkealla.

Metsäyhtiöiden osakkeiden kurssilasku viime vuoden loppupuoliskolla johtuu hyvin pitkälle tulevaisuuden näkymistä. Selluliiketoiminta on ollut metsäyhtiöille merkittävin sektori, ja kasvu onkin tapahtunut pitkälti sellun kysynnän sekä hinnan kasvamisen ansiosta. Nyt sellun tulevaisuus ei ole yhtä kirkas kuin ennen, mikä näkyy metsäyhtiöiden osakekurssissa.

Metsäyhtiö on velaton ja tekee vahvaa kassavirtaa. Tämä kombinaatio tukee Handelsbankenin mukaan hyviä osinkoja ja merkittävää investointien kasvua, joista esimerkkeinä ehdotus uudesta sellutehtaasta Uruguayhin, biokemikaalitehdas Saksaan ja biopolttoaineiden tuotantolaitos Suomeen. Handelsbankenin ennuste paperihintojen noususta 2019 tukisi tuottoja.

UPM-Kymmene osakekurssi osakkeet sijoittaminen pörssi

Wärtsilä

Konepajayhtiön osakekohtainen tulos nousi viime vuoden kolmannella kvartaalilla 0,17 euroon viime vuoden 0,14 eurosta. Liikevaihto kasvoi puolestaan heinä-syyskuussa 1 330 miljoonaa euroon, kun vertailukaudella liikevaihtoa syntyi 1 175 miljoonaa.

Liikevaihto ylitti analyytikoiden konsensusennusteet, mutta tulos jäi ennusteista. Factsetin mukaan 20 Wärtsilää seuraavaa analyytikkoa odottivat 158 miljoonan liikevoittoa, 0,20 euron osakekohtaista tulosta ja 1 314 miljoonan liikevaihtoa.

Konepajayhtiöllä on Handelsbankenin mukaan vahva asema kolmessa megatrendissä: vihreän energian tuotannossa, vihreässä merenkulussa ja digitalisaatiossa.

”Uskomme kasvavan asennetun kannan, palvelusopimusten kasvun ja tuottojen kasvun tukevan vähäriskistä korkeiden marginaalien tarjontaa tästä eteenpäin”, pankki toteaa.

Pankin mukaan uusiutuvat energialähteet kasvattavat suosiotaan, mutta toimiakseen kunnolla ne tarvitsevat tukea esimerkiksi sellaisilta teknologioilta, joita Wärtsilä tarjoaa.

”Siten yhtiön kaasulla toimivat voimalat ja ensiluokkainen tarjonta luovat kuvan valoisasta tulevaisuudesta. Samoin yhtiön merenkulkuun kehittämillä työntövoimateknologioilla on hyvä kysyntä, kun teollisuus kohtaa rikkipäästöihin liittyvää regulaatiota vuonna 2020”, Handelsbanken totesi viime kesäkuun aamukatsauksessaan.

Wärtsilä osakekurssi osakkeet sijoittaminen pörssi

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös