Yritysuutiset

Finnairin matkustajaliikenne laskee edelleen

Lehtoyhtiön kapasiteetti kasvaa edelleen kysyntää kovemmin. Helmikuun liikennetiedot tuovat paineita Finnairin tulosennusteisiin, arvioi Evli.

Finnair kuljetti helmikuussa 995 100 matkustajaa eli 4,0 prosenttia enemmän kuin vuoden 2018 vastaavalla jaksolla. Kokonaiskapasiteetti tarjotuilla henkilökilometreillä (ASK) mitattuna kasvoi helmikuussa 10,1 prosenttia.

Liikenne myydyillä henkilökilometreillä mitattuna (RPK) kasvoi 4,3 prosenttia, mutta matkustajakäyttöaste laski 4,5 prosenttiyksikköä vertailukaudesta 79,7 prosenttiin.

Käyttöasteen lasku johtuu siitä, että Finnairin kapasiteetti nousi kysyntää enemmän.

Myös tammikuussa tarjonnan lisääntyminen kysyntää enemmän johti matkustajakäyttöasteen 3,1 prosenttiyksikön laskuun, ja matkustajakäyttöaste laski 3,1 prosenttiyksikköä vertailukaudesta 77,0 prosenttiin. 

Kaukoliikenteessä kapasiteettia kasvattivat joulukuussa 2018 ja helmikuun puolessa välissä 2019 käyttöön otetut uudet A350-lentokoneet. Aasian-liikenteen tarjonta (ASK) nousi 7,8 prosenttia vertailukaudesta. Euroopan-liikenteen tarjonta kasvoi peräti 18,3 prosenttia.

Hankalat talviolosuhteet ja niistä aiheutuneet lentojen perumiset vaikuttivat etenkin kotimaan ja Euroopan liikenteeseen, mikä näkyy näiden liikennealueiden luvuissa.

Finnairin kapasiteetin nousu ei ole yllätys. Esimerkiksi Evli osasi odottaa kapasiteetin kasvua. Sen sijaan käyttöasteen lasku oli yllätys.

“Olemme odottaneet Finnairin kapasiteetin kasvavan 11 % ja matkustajakäyttöasteen heikentyvän 2,8 %-yksiköllä Q1:lla. Toistaiseksi tammi-helmikuun liikennetietojen perusteella kapasiteetin kasvu on ollut linjassa odotuksiimme nähden, mutta matkustajakäyttöaste on jäänyt odotuksistamme”, Evli toteaa aamukatsauksessaan.

Finnairin tuoreet liikennetiedot luovat Evlin mukaan lähtökohtaisesti ennusteisiin laskupainetta. Tosin viime loka-joulukuussa Finnairin yksikkötuotot kääntyivät parempaan ja yllättivät Evlin odotukset selvästi, pitäen liikevaihdon kuuden prosentin kasvussa.

Evli on odottanut Finnairin tammi-maaliskuun liikevaihdon kasvavan seitsemän prosenttia.

Räätälöity rahastosalkku

Nordnetin digitaalinen Rahastoneuvoja etsii vain muutamassa minuutissa parhaat rahastot juuri sinun tarpeisiisi.

Tekstiä korjattu. Tekstissä luki virheellisesti, että käyttöasteen lasku ei ollut yllätys.

1 kommentti

1 kommentti

  1. Avatar

    Hämmentynyt lukija

    8.3.2019 at 15:36

    ”Finnairin käyttöasteen lasku ei ole yllätys. Esimerkiksi Evli osasi odottaa kapasiteetin kasvua. Sen sijaan käyttöasteen lasku oli yllätys.”

    Voisiko toimitus tarkentaa; oliko Finnairin käyttöasteen lasku siis yllätys, vai eikö ollut?

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös