Oma talous

Kela alkaa maksaa pienituloisten perheiden opiskelijoille lisäkorvauksia

Pienituloisten perheiden opiskelijoille ryhdytään maksamaan opintorahan oppimateriaalilisää, kertoo Kela.

Kelan mukaan ensi lokakuusta alkaen ammatillista tai lukiokoulutusta opiskeleva nuori voi saada opintorahan oppimateriaalilisää, jos vanhempien tulot ovat enintään 41 100 euroa vuodessa. Oppimateriaalilisä on 46,8 euroa kuukaudessa.

Oppimateriaalilisää voi saada vanhempansa luona asuva alle 20-vuotias ja muualla asuva alle 18-vuotias. Lisäksi alle 17-vuotias opiskelija voi saada oppimateriaalilisää, vaikka hän ei voi saada muuta opintorahaa.

Oppimateriaalilisä myönnetään niille opiskelijoille ilman hakemusta, jotka jo saavat opintotukea. Jos opiskelija vielä saa opintotukea, mutta olisit oikeutettu oppimateriaalilisään, voi opintotukea hakea verkossa tai opintotuen hakemuslomakkeella.

Opiskelijoiden tukiin tulee kaksi muutakin muutosta.

Ensi elokuusta alkaen vanhempien tulot eivät enää vaikuta alle 18-vuotiaalle myönnettävään opintorahan perusmäärään tai opintotuen asumislisään, jos opiskelija asuu muualla kuin vanhempansa luona. Muualla kuin vanhempansa luona asuva 17-vuotias, jonka vanhempien tulot estävät nyt opintorahan saamisen, voi saada opintotukea elokuusta 2019 alkaen.

Vanhempien tulot vaikuttavat jatkossakin edelleen opintorahan oppimateriaalilisään, opintorahan vähävaraisuuskorotukseen ja joissain tilanteissa opintolainan valtiontakauksen myöntämiseen.

Kolmas muutos on se, että elokuusta alkaen Kela pidentää opintotukea saavien lukiolaisten tukiajat ilman uutta hakemusta. Lukiolainen voi saada opintotukea lukuvuoden 10 kuukaudelta elokuun alusta toukokuun loppuun.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös