Oma talous

Suomalaiset pitävät sijoittamisen aloittamista vaikeampana kuin auton renkaiden vaihtoa

Sijoittaminen mielletään usein vaikeaksi aloittaa. S-Pankin teettämän tutkimuksen mukaan peräti joka kolmas suomalainen pitää sijoittamisessa ja säästämisessä alkuun pääsemistä vaikeana.

S-Pankin teettämän kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset pitävät säästämisen ja sijoittamisen aloittamista vaikeana. Näin ajatteli joka kolmas kyselyyn osallistunut henkilö. Kyselytutkimuksessa selvitettiin sitä, mitä suomalaiset ajattelevat rahasta, sijoittamisesta ja säästämisestä. Tutkimukseen vastasi reilu 1000 vastaajaa.

Tutkimustulokset kertovat karua kieltä sijoittamisen aloittamisen vaikeudesta. Vastaajat ilmoittivat jopa auton renkaiden vaihtamisen, yhteisen ajan löytämisen perheelle tai oman puolison miellyttämisen olevan helpompaa, kuin säästämisen tai sijoittamisen aloittaminen.

Vastauksista nousi esiin mm. rahastojen kulut. Monilla suomalaisilla ei ole kovin selvää kuvaa esimerkiksi siitä, kuinka paljon rahastosijoittaminen maksaa. Täysi tietämättömyys rahastojen kuluista nostaa kynnystä sijoittamisen aloittamiselle sekä rahastojen ostolle.

Suomalaiset ovat lottokansaa

Vastaajista 90 prosenttia arvioi lotossa voittamisen vaikeaksi. Toisaalta taas lottovoitosta unelmointi eli silti sitkeästi 35-49-vuotiaiden miesten keskuudessa. Heistä peräti viisi prosenttia vastasi, ettei lotossa voittaminen ole vaikeaa.

Naiset suhtautuvat lottovoittamiseen huomattavasti skeptisemmin. Saman ikäisistä 35-49-vuotiaiden naisista vain yksi prosentti uskoi lotossa voittamisen olevan helppoa.

Paljonko suomalaiset käyttävät rahaa ja mitä he pitävät kalliina?

Vastanneista yli puolet kertoi käyttävänsä rahastoihin säästämiseen rahaa nollan ja 20 euron väliltä kuukaudessa. Joka viides vastaaja sanoi käyttävänsä 21-100 euroa kuukaudessa rahastoihin.

Selvä enemmistö vastaajista pitää ruoan ja juoman ostamista sekä elokuvissa käymistä kalliina. Vielä enemmän pidetään kalliina asumiskuluja Suomessa sekä erityisesti talon lämmittämistä sähköllä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös