Sijoitusuutiset

Pankin asiakkaat myivät jenkkiosakkeita ja ostivat Outokumpua

Danske Bankin suomalaiset sijoittavat myivät omistuksiaan erityisen aktiivisesti Yhdysvaltojen markkinoilla elokuussa.

Suomalaiset sijoittavat olivat myyntilaidalla erityisesti Yhdysvalloissa elokuun aikana. Elokuussa osakemarkkinat elivät voimakkaasti Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppaneuvottelujen mukana. Danske Bankin asiakkaiden Yhdysvalloissa tekemistä kaupoista euromääräisesti myyntejä oli lähes 70 prosenttia.

Danske Bankin asiakkaiden osakekaupoista tehty vertailu on kuvaava, sillä pankin kaupankäyntipalkkiot ovat samat kaikille markkinoille. Näin edullisemmat välityspalkkiot eivät ohjaa sijoituksia Suomeen.

Kauppasota näkyy jenkkisijoituksissa

”Yhdysvallat on selkeästi toiseksi tärkein osakemarkkina suomalaisille piensijoittajille. Elokuu oli poikkeuksellinen kuukausi tänä vuonna, sillä rahaa vedettiin markkinoilta. Kauppaneuvottelujen luisuminen kauppasodaksi vaikuttaa varmasti sijoittajien päätöksiin”, sanoo senioristrategi Tuukka Kemppainen Danske Bankista.

Eniten suomalaissijoittajat myivät Spotifyä ja deittisovelluksistaan, kuten Tinderistä tunnettua Match Groupia.

”Match Groupin osake nousi voimakkaasti, kun yhtiö julkisti osavuosikatsauksensa, jonka luvut ylittivät analyytikoiden ennusteet. Osake nousi yli 20 prosenttia päivässä ja näyttää siltä, että moni suomalaissijoittaja halusi kerätä voitot talteen tässä vaiheessa.”

Kotimaisista osakkeista ostetuimpia olivat nämä osakkeet:

Ostetuimmat osakkeet

Outokumpu

Nordea

Nokia

Kesko

Elisa

Osuus %

13,6

8,5

6,0

2,7

4,6

Myyntejä enemmän kaikilla markkinoilla

Kaikesta osakevaihdosta myyntejä oli 52 prosenttia, ja sijoittavat myivät ostoja enemmän euromääräisesti kaikilla Danske Bankin palvelujen kautta olevilla markkinoilla.

”Myyntien määrän nouseminen ei ole kuitenkaan niin suurta, että se aiheuttaisi huolta sijoittajien luottamuksen loppumisesta osakemarkkinoihin”, Kemppainen sanoo.

Suurin markkina suomalaisille sijoittajille oli tuttuun tapaan Suomi, jossa tehtiin 83 prosenttia kaupoista. Suomessa osakekauppa jakaantui lähes tasan ostojen ja myyntien kesken.

Suomen osuus suomalaisten osakekaupoista on ollut kuitenkin viime vuosina laskusuunnassa, sillä vielä vuonna 2016 kaikista kaupoista 87,5 prosenttia tehtiin Suomen markkinoilla.

Vaihdetuimpien kärjestä löytyvät tutut yhtiöt Outokumpu, Nordea ja Nokia. Nordea jatkoi myydyimpänä osakkeena, ja ostetuimpien osakkeiden kärkeen nousi Outokumpu.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös