Kasvuosakkeet

Sijoittajille suunnattu puhelinkonferenssi ei hälventänyt huolia Nokian Renkaiden näkymistä

Rengasyhtiön osakekurssi on laskenut eilen ja tänään yli kuusi prosenttia.

Nokian Renkaiden puhelinkonferenssi sijoittajille pidettiin torstaina. Toimitusjohtaja Hille Korhonen sekä talous- ja rahoitusjohtaja Teemu Kangas-Kärki vastasivat kysymyksiin. Myös Mark Earl, SVP, Americas Business Area osallistui puhelinkonferenssiin ja kertoi Nokian Renkaiden strategiasta Pohjois-Amerikassa.

Puhelinkonferenssien tavoitteena on taustoittaa jo aikaisemmin julkistettua tietoa.

Rengasyhtiö toisti viestinsä markkinan heikkoudesta Keski-Euroopassa, mutta myös Venäjällä epävarmuus on lisääntynyt tärkeimpien jakelijoiden osalta. Yhtiön eurooppalaisten jakelijoiden varastotasot ovat kesäkauden jäljiltä korkeat. Siitä johtuen myös uusien talvirenkaiden tilaukset ovat viime vuosia varovaisempia.

Epävarmuus talvisesongin onnistumisesta on kasvanut, koska jakelijat tilaavat tänä vuonna renkaita vasta lähempänä talvikautta.

Positiivista puhelussa oli hyvä kysyntä ja hinnoittelutilanne isoille renkaille Yhdysvalloissa, arvioi Nordea aamukatsauksessaan. Yhdysvaltoihin avautuu Nokian Renkaiden uusi tehdas lokakuussa.

Nokian Renkaat tavoittelee myyntinsä kaksinkertaistamista Yhdysvalloissa vuoteen 2023 mennessä. Uusi tehdas lisää mahdollisuuksia toteuttaa haastava tavoite.

Nordea odottaa uuden tehtaan olevan kuitenkin tappiollinen vielä ensi vuonna, mutta tämän jälkeen se voi yltää jopa 27 prosentin liikevoittomarginaaliin sen jälkeen, kun tehdas tuottaa neljä miljoonan rengasta vuodessa.

”Daytonin tehtaan pitkän aikavälin tulospotentiaali pitää meidät positiivisena Nokian Renkaiden osalta rengasmarkkinan vastatuulista huolimatta”, Nordea toteaa.

Analyysitalo Inderesin analyytikko Olli Vilppo puolestaan näkee Nokian Renkaissa negatiivisen tulosvaroituksen riskin liikevaihdon tulosohjeistukseen liittyen loppuvuodesta.

”Indikaatiot talvisesongin myynnin käynnistymisen heikkoudesta olivat luonnollisesti negatiivisia Nokian Renkaiden osakkeelle. Yhtiön kesäkuussa laskettuun ohjeistukseen ei tehty kuitenkaan muutoksia, ja yhtiö odottaa edelleen 2019 liikevaihdon vertailukelpoisilla valuutoilla kasvavan hieman (1595,6 MEUR) ja liikevoiton laskevan vuodesta 2018 (372,4 MEUR). Omat ennusteemme odottavat 2019 liikevaihdon kasvavan 1 %:n 1604 MEUR:oon ja oikaistun liikevoiton laskevan 339,9 MEUR:oon”, Vilppo toteaa.

Nordean suositus Nokian Renkaiden osakkeelle on osta tavoitehinnalla 37 euroa. Inderesin suositus on puolestaan lisää 30 euron tavoitehinnalla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös