Yritysuutiset

Metsä Board julkisti positiivisen tulosvaroituksen

Metsä Boardin heinä–syyskuun 2019 vertailukelpoinen liiketulos on aiemmin arvioitua parempi.

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Boardin heinä–syyskuun 2019 vertailukelpoinen liiketulos on yhtiön tulosohjeistusta parempi.

Tulosohjeistus Metsä Boardin tammi–kesäkuun puolivuosikatsauksessa 2019 oli: ”Metsä Boardin vertailukelpoisen liiketuloksen arvioidaan vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä heikkenevän vuoden 2019 toisesta neljänneksestä.”

Vuoden 2019 toisen neljänneksen vertailukelpoinen liiketulos oli 41 miljoonaa euroa. Metsä Boardin kolmannen vuosineljänneksen vertailukelpoisen liiketuloksen metsäyhtiö arvioi olevan noin 42 miljoonaa euroa.

Heikentyneen makrotalouden negatiiviset vaikutukset jäivät odotettua pienemmiksi. Kartonkitoimitukset olivat kolmannella vuosineljänneksellä edellistä vuosineljännestä korkeammat ja hinnat pysyivät vakaina. Lisäksi puukustannukset olivat hieman odotettua alhaisemmat.

Koko vuoden tuloskehitykseen vaikuttaa edelleen negatiivisesti alhainen markkinasellun hinta. Kartonkiliiketoiminnan arvioidaan pysyvän vakaana, joskin viimeisen vuosineljänneksen toimitusmääriin saattaa vaikuttaa kausiluonteisesti hiljaisempi joulukuu.

Inderesin analyytikko Antti Viljakainen arvioi syyskuun lopulla, että Metsä Boardin osakkeen arvostus on kohonnut suhteessa verrokkeihin.

”Tulosarvostus on mielestämme yhtiölle hyväksyttävissä haarukoissa. Arvostus on kuitenkin kohonnut jo preemiolle verrokkeihin nähden. Neutraalien kertoimien ja vakaiden tulosodotusten takia osakkeen tuotto-odotus jää arviomme mukaan 12 kuukauden tähtäimellä noin vajaan 6 %:n osinkotuototon varaan. Tämä ei mielestämme kannusta jatkamaan enää ostoja syklisessä osakkeessa”, Viljakainen totesi.

Metsä Board julkistaa tammi–syyskuun 2019 osavuosikatsauksen ja siihen sisältyvän neljännen vuosineljänneksen tulosohjeistuksen 31.10.2019 klo 12.00.

Sijoittajien kokemuksia vertaislainapalvelusta – tällaisia tuottoja Mintos tarjoaa

Suosittu vertaislainojen markkinapaikka Mintos on tullut tuhansille sijoittajille. Jotkut sijoittajat ovat kertoneet kokemuksistaan julkisesti.

Lue lisää

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös