Makrotalous

Missä menee maailman suurin talous?

Tunnelmat rapakon takana ovat myönteisemmät kuin Euroopassa.

Nordnean ekonomisti Tuuli Koivu ja pääanalyytikko Jan von Gerich Kävivät Yhdysvalloissa haistelemassa maan talouden näkymiä.

Tunnelmat rapakon takana ovat myönteisemmät kuin Euroopassa.

USA:n keskuspankki Fed on kääntänyt kelkkaansa ja se madalsi lokakuun päättyneessä kokouksessaan odotetusti jo kolmatta kertaa tänä vuonna ohjauskorkoa.

Osakemarkkinat ovat olleet USA:ssa viime aikoina vahvassa vedossa, sillä New Yorkissa pörssin kolme tärkeintä indeksiä ovat rikkoneet ennätyksiään. Teollisuuspainotteinen Dow Jones rikkoi tiistaina aiemman heinäkuisen ennätyksensä 105 pisteellä. Myös S&P 500 -indeksi ja teknologiapainotteinen Nasdaq rikkoivat omia aiempia ennätyksiään.

Suhdanneindikaattorit antavat USA.n näkymistä nyt ristiriitaisen kuvan. Palvelualojen ISM-indeksi nousi odotuksia parempaan lukemaan lokakuussa, kun taas IHS Markit -yhtiön ostopäällikköindeksi painui jo taantumaa tarkoittavaa 50 pisteen lukemaa.

Nordean asiantuntijat käsittelevät USA:n politiikkaa ja maan taloutta laajemmin, kauppasotaa, suhteita Eurooppaan ja keskuspankki Fedin näkymiä. Onko USA sittenkään samassa veneessä heikkenevän globaalin talouden kanssa? 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös