Sijoitusuutiset

Nokia-innostus yllätti – sijoittajat laskevat osien summaa ja pohtivat nurkanvaltausta

Kurssiromahdus nosti Nokian lokakuun ostetuimpien osakkeiden kärkeen yksityissijoittajien joukossa. 

Joka kolmas osakekauppaa käyneistä Nordnetin suomalaisasiakkaista teki Nokia-kaupan. Suuressa  kuvassa myynnit ensi vuoden alussa tulevaa osakesäästötiliä varten näyttävät alkaneen.

Yksityissijoittajien tavallisimmin käyttämien online-välittäjien (Nordnet, Danske Bank, Nordea ja Pohjola) kautta tehtyjen osakekauppojen euromääräinen vaihto laski lokakuussa 30,7 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta. Helsingin pörssin yhteenlaskettu vaihto hiipui vuodentakaisesta lokakuusta 5,4 prosenttia. Online-välittäjien kauppamäärät kasvoivat edelliskuusta euroissa mitattuna 8,3 prosenttia.

Edellisvuoden vertailukaudesta koko pörssin kauppojen kappalemäärät putosivat 10,7 prosenttia. Yksityissijoittajien kauppoja toteutettiin 3,7 prosenttia viime vuoden lokakuuta vähemmän. Pörssin kappalemääräinen kaupankäyntiaktiviteetti vilkastui viime kuusta 26,0 prosenttia.

Yksityissijoittajilla kappalemääräisen kaupankäyntitahdin osalta nähtiin kasvua syyskuusta 23,7 prosenttia Nordnetin säilyttäessä edelleen online-välittäjien suurimman osuuden, 6,54 prosenttia, kauppojen lukumäärästä.

Nokia-shokki moninkertaisti sijoittajien kiinnostuksen

“Alkuvuoden ajan suomalaisten yksityissijoittajien kaupankäynti Nokian osakkeella oli hiipumaan päin, kunnes yritys pamautti Q3-raporttinsa yhteydessä uutispommin tuloskunnosta, osingoista ja tulevaisuuden näkymistä. Lokakuussa Nokian kauppa-aktiviteetti räjähti Nordnetissä lähes kolminkertaiseksi normaalitahtiin verrattuna”, Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen.

Tuppuraisen mukaan kuukauden aikana osakekauppaa käyneistä Nordnetin suomalaisasiakkaista peräti joka kolmas teki toteutuneen Nokia-ostotoimeksiannon.

“Nordnetissä on noin 60 000 Nokia-omistajaa. Nyt omistus kasvoi osakekurssin vajotessa kuuden vuoden pohjalukemiinsa. Moni yksityissijoittaja näkee Nokian ilmeisesti paitsi mahdollisena käänneyhtiönä myös potentiaalisena yritysostokohteena”, Tuppurainen kertoo.

Useat laskeskelevat Tuppuraisen mukaan parhaillaan Nokian osien summaa ja päätyvät sellaisiinkin arvioihin, joissa nurkanvaltaaja saisi haasteisiin ajautuneen verkkoyksikön miltei kaupanpäällisiksi.

Analyysitalo Inderesin Nokia-analyytikko Mikael Rautanen arvioi Nokian kolmannen vuosineljänneksen osavuosikatsauksen jälkeen, että tulospettymyksen jälkeisen kurssilaskun myötä Nokian verkkoliiketoiminnan arvo osakemarkkinoilla on nyt pyöreä nolla.

“Nokia-innostus yllättää siinä mielessä, ettei edes osinkojen jäädytys näytä lannistavan huumaa. Sijoittajakansa siis uskoo Nokiassa nimenomaan osakekurssin käänteeseen”, arvioi Tuppurainen. 

Myynnit osakesäästötiliä varten alkamassa

YouGov Finland selvitti huhtikuussa suomalaisten kiinnostusta osakesäästötiliin ja muun muassa aikomuksia myydä vanhoja omistuksia tämän vuoden puolella.

Keväällä vain 18 prosenttia niistä suomalaisista, jotka omistivat osakkeita, ajatteli myydä osan tai kaikki osakkeensa pois ja sijoittavansa rahat osakesäästötilille. Noin puolet ilmoitti ettei myy vanhoja omistuksia ja loput vajaat 30 prosenttia eivät osanneet silloin kertoa mielipidettään.

Tuppuraisen mukaan lokakuun aikana Nordnetin suomalaisasiakkaat kevensivät osakesalkkujaan nettomääräisesti kymmenellä miljoonalla eurolla. Osakkeita myyneiden asiakkaiden määrä oli hänen mukaansa lokakuussa jopa kolmanneksen suurempi kuin syyskuussa.

“Julkisuudessa virinnyt vilkas keskustelu ensi vuoden alussa käyttöönotettavasta osakesäästötilistä saattoi tukea osakkeiden myyntipäätöksiä varsinkin yrityksissä, joiden kurssit kehittyivät tuloskaudella suotuisasti. Lisää myyntejä nähdään todennäköisesti loppuvuonna”, analysoi Tuppurainen. 

Nordnet Smart -salkut: Maailmanluokan sijoittamista. Automatisoituna.

  • Nordnet Smart -salkut on kehitetty tuottamaan paremmin kuin perinteiset rahastot ja voittamaan vertailuindeksi pitkällä aikavälillä.
  • Automatisoitu ja systemaattinen sijoitusstrategia sopeuttaa sijoitukset markkinatilanteeseen tarjoten sinulle älykkäämpää sijoittamista.

Lue lisää

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös