Talouden trendit

Keskuspankin digieuro saattaa olla totta jo ensi vuonna

Digitaalinen euro saattaa syntyä jo ensi vuonna, kertoo keskuspankkipomo.

Ranskan keskuspankin johtaja François Villeroy de Galhau kertoi talousjulkaisu Les Echosille, että keskuspankki aikoo aloittaa digieuron testaamisen jo vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä. Suomessa aiheesta kertoo Bittiraha.fi.

Digieuro on pilottivaiheessa kuitenkin lähinnä vain pankkien ja muiden finanssisektorin instituutioiden käytössä. Yksityiset kuluttajat eivät siis pääse vielä kokeilemaan digieuroa vielä alkuvaiheessa.

Digieuron tarkoituksena on parantaa ranskalaisten pankkien kykyä toimia muuttuvassa finanssimaailmassa sekä hyödyntää moderneja finanssiteknologian ratkaisuja, kertoo keskuspankkijohtaja. Digieuro tulee myös parantamaan Ranskan ja muiden euromaiden asemaa esimerkiksi verrattuna mahdollisesti tulevaan Facebookin Libra-kryptovaluuttaan, jonka useat EU-poliitikot ja maat ovat jo nähneet taloudelliseksi uhaksi.

Saksan valtionvarainministeri Olaf Scholz kertoi lokakuussa kannattavansa digitaalista euroa. Scholz kertoi näkemyksistään saksalaisessa Wirtschafs Wochelle -lehdessä.

”Digitaalinen euro olisi hyväksi Euroopan taloudellisille keskuksille ja niiden integroimiselle maailmanlaajuisiin talousjärjestelmiin. Meidän ei tulisi jättää tätä alaa pelkästään Kiinalle, Venäjälle, USA:lle tai yksityisille toimijoille,” Scholz kertoi.

Euroalue ja EU voisivat hyötyä digitaalisesta eurosta monella tavalla, ministeri väittää. Hänen mukaansa sähköistä rahaa voitaisiin siirtää nopeammin, minkä lisäksi se voisi vähentää erilaisia siirtokuluja ja siten tehostaa taloudellista järjestelmää.

Facebookin Libra on tarkoitus sisällyttää Facebookin sosiaalisen median palveluihin, kuten Facebook Messengeriin, Instagrammiin ja WhatsAppiin. Libran luomiseksi Facebook perusti tämän vuoden toukokuussa Sveitsiin Libra Networks LLC nimisen yhtiön.

Libra-valuutan ympärille kehitettäviä tuotteita ja palveluja varten Facebook on perustanut myös tytäryhtiön, Calibran. Calibra on myös kryptovaluutan käyttöön tarkoitettu lompakkosovellus, jota tämä Facebookin tytäryhtiö hallinnoi.

Coinmotion​ / ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1%:n treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi
Ylös
>