Sijoitusideat

Nordea: Eurooppalaiset osakkeet ja kehittyvien markkinoiden korkosijoitukset ylipainoon

Euroopan osakemarkkinoiden pahimmat uhat ovat väistymässä, pankki uskoo.

Yhdysvaltojen historiallisen pitkä osakemarkkinoiden nousumarkkina jatkuu, kun S&P 500 –osakeindeksi kävi viime viikolla kaikkien aikojen ennätyksessään yli 3200 pisteessä. Myös teknologiapörssi Nasdaq takoi uuden ennätyksen. Myös eurooppalainen Stoxx 600 -indeksi kipusi uuteen ennätykseen.

Kurssinousua on avittanut myötätuuli USA:n ja Kiinan kauppakiistan sovittelussa, kun osapuolet viimeistelevät ensimmäisen vaiheen kauppasopimusta.

 Osakemarkkinat ovat tuottaneet tänä vuonna hyvin huolista piittaamatta. Huolet kauppasodasta, talousnäkymistä ja rahapolitiikasta ovat pitäneet sijoittajien epäluuloa yllä. Viime kuukausina uutisvirta on kuitenkin parantunut, ja synkistelijöillä tulee kiire palata markkinoille”, toteaa Nordean päästrategi Antti Saari pankin viikkokatsauksessa.

Nordea suosittelee nyt ylipainoa Euroopan osakemarkkinoille.

”Sijoittajat suhtautuvat alueeseen yhä epäillen, vaikka pahimmat uhat, kuten brexit ja teollisuuden näkymien jatkuva heikkeneminen, ovat väistymässä. Osin tästä syystä arvostus on houkutteleva”, pankki perustelee.

Länsi-Euroopan osakkeiden keskimääräinen P/E-kerroin on Nordean mukaan noin 15x ja odotettu 12 kuukauden tuloskasvu on noin yhdeksän prosenttia.

Kehittyvien markkinoiden osakkeet ovat tällä hetkellä Nordealla alipainossa salkun riskien tasapainottamiseksi.

Kotimaiset osakkeet ovat tällä hetkellä pankin suosituksissa ”peruspainossa”. Nordea laskee, että kotimaisten osakkeiden P/E-kerroin on keskimäärin nyt 15x ja odotettu 12 kuukauden tuloskasvu on 14 prosenttia.

”Suosittelemme kiinnittämään huomiota salkun riittävään hajautukseen myös Euroopan ulkopuolelle”, pankki neuvoo.

Korkosijoituksissa Nordea suosittelee nyt ylipainoa kehittyville korkomarkkinoille.

”Kohtuullisen talouskasvun ja laajalti keventyvän rahapolitiikan ympäristössä kehittyvien korkomarkkinoiden näkymät ovat hyvät.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös