Yritysuutiset

Teräsyhtiö SSAB antoi tulosvaroituksen – syynä Suomen lakot

Useat ammattiliitot ovat järjestäneet Suomessa lakkoja uutta työehtosopimusta koskevien neuvottelujen yhteydessä.

SSAB arvioi lakkojen heikentävän SSAB Europen neljännen vuosineljänneksen tulosta noin 250 miljoonalla Ruotsin kruunulla.

Teollisuusliiton, Ammattiliitto Pron ja YTN:n järjestämä lakko Raahessa ja Hämeenlinnassa alkoi 9.12. ja päättyi 11.12.2019. Sähköliiton lakko on käynnissä Raahen ja Hämeenlinnan toimipaikkojen osalta, ja lisäksi on olemassa uhka lisätyötaistelutoimenpiteistä.

Tämän lisäksi SSAB Europen toimintaan ovat vaikuttaneet negatiivisesti muun muassa tiettyjen ammattiliittojen aloittamat ylityökiellot. Toinen Raahen masuuneista suljettiin marraskuun lopulla viikkoa suunniteltua aiemmin sähköasentajien lakosta johtuen ja se pysyy suljettuna vuoden loppuun.

Lakot ja muut työtaistelutoimet ovat vaikuttaneet  SSAB Europen tuotantoon ja toimituksiin ja niiden arvioidaan heikentävän SSAB Europen neljännen vuosineljänneksen tulosta noin 250 miljoonalla Ruotsin kruunulla.

Kommentoi
Ylös
>