Kumppaniblogit

Neljännen vuosineljänneksen tulosennusteet

Talousmentorin, Piksun ja Sergion yhteistyönä on jälleen tuotettu valittuja Helsingin pörssin yhtiöitä koskevia tulosennusteita.

Tuotimme jälleen Talousmentorin ja Sergion kanssa Helsingin pörssin yhtiöitä koskevia konsensusennusteita. Lisätietoja näiden ennusteiden tuottamisesta ja aikataulusta löytyy aikaisemmasta artikkelista.

Konsensusennusteet on tälläkertaa laskettu 75 yritykselle ja ne perustuvat seuraavilta listoilta kerättyihin lukuihin:

Kerätyistä tiedoista on soveltuvin osin laskettu ennusteet seuraaville: liikevaihto, liikevoitto, osakekohtainen tulos (EPS), vuoden ”tuloksesta maksettava” osinko ja tavoitekurssi. Ennusteet koskevat tälläkertaa jaksoja: vuoden 2019 viimeinen vuosineljännes (Q4/2019), koko vuosi 2019 ja koko vuosi 2020. Alla on listattu keskeisimmät konsensusennusteemme.

lista

Taulukon luvut ovat – raportointivaluutasta riippumatta – ilmoitettu miljoonina eurona. Fortumin luvut eivät sisällä Uniperia konsernin osana. Metson luvut sisältävät Mineralsin.

Ennusteet koskevat pääsääntöisesti raportoituja lukuja, vaikka yhtiön oma tavoitteenasetanta koskisi oikaistuja lukuja tai vaikka analyytikkojen enemmistö ennustaisi oikaistuja lukua. Esimerkiksi Nokian tapauksessa tälläinen raportoitujen ja oikaistujen lukujen ero on usein ollut merkittävä.

Yllälistattujen yhtiöiden osalta tuloskauden ehtivät jo aloittamaan Panostaja ja Admicom. Admicom ylitti hieman taulukossa mainitun 2019 ennusteen. Sen liikevaihto oli 15.6m€ ja liikevoitto 6.6m€. Panostajan 12kk liikevaihto jäi hieman uupumaan ennusteesta. Seuraavina yllämainituista tulosjulkistajista ovat vuorossa SSAB ja Kone, jotka julkaisevat 2019 tuloksensa 28.1. aamutuimaan. 3.2. alkava viikko tuloskauden kiireisin: silloin tuloksensa raportoi lähes 30 listaltalta löytyvää yhtiötä.

Täydentäviä tietoja löytyy yllämainituilta Sergion, Piksun ja Talousmentorin saiteilta. Talousmentorissa on yllämainittujen lukujen lisäksi Talousmentorin oma osinkoennuste ja arvonmäärityksiä. Sergion työkalusta löytyy runsaasti muita täydentäviä tunnuslukuja. Piksun taulukossa on mukana pääsääntöisesti vapaan kassavirran menetelmällä tuotettu tavoitekurssi. Kattavampi ennuste valituille yhtiöille, mukaanlukien vertailujakson 4q18 lukuja, ilmestyy Piksun twitteriin tuloskauden edetessä.

Vuosineljänneksen 1q2020 ennusteet koottaneen ja laskettaneen helmi-maaliskuun aikana. Mikäli sinulla on tämän tyyppisiä ennusteita ja haluat osallistua listan tuottamiseen, ota yhteyttä.

Ylläolevat ennusteet on tuotettu tammikuun 2020 alussa. Sen jälkeen annettuja yhtiöden tulosten ennakkotietoja, kuten mahdollisia tulosvaroituksia ei välttämättä ole huomioitu listan tiedoissa. Ennusteet eivät ole sijoitussuosituksia eikä niitä pidä sellaiseksi tulkita. Listan tuottamisessa mukana olevilla tahoilla on sijoituksia useissa listalla mainituissa yhtiöissä. Mikään näistä positioista ei kuitenkaan tällähetkellä ylitä 0,5 prosenttia yrityksen osakemäärästä.

Kommentoi
Ylös
>