Oma talous

VM: Palkansaajien ostovoiman kasvu hidastuu, vaikka palkkapotti kasvaa

Valtiovarainministeriön mukaan palkansaajien palkkasumma kasvaa ja ostovoima paranee, mutta myös inflaatio kiihtyy, todetaan tuoreessa raportissa.

Tulo- ja kustannuskehityksen selvitystoimikunnan tuoreessa palkanmuodostuksen seurantaraportissa selvitetään ansioiden, hintojen, ostovoiman sekä kilpailukyvyn kehitystä ja niiden kehitysnäkymiä.

Raportin mukaan palkansaajien ostovoiman arvioidaan kasvaneen 2,3 prosenttia vuonna 2019, mutta kasvun ennustetaan hidastuvan 1,7 prosenttiin vuosina 2020 ja 2021. Ostovoiman kasvua hidastaa inflaation kiihtyminen sekä sosiaaliturvamaksujen nousu vuonna 2020.

Työllisyyden paraneminen lisää palkkasumman kasvua ja tukee ostovoiman kasvua tänä vuonna. Koko talouden palkkasumma kasvaa 3,5 prosenttia tänä ja 3,0 prosenttia ensi vuonna. Työllisyyden kasvun hidastuessa sen merkitys ostovoiman kasvulle vähenee huomattavasti vuosiin 2017 ja 2018 verrattuna.

Jos teknologiateollisuuden tammikuussa 2020 sopimat yhteensä 3,3 prosentin palkankorotukset vuosille 2020−2021 toteutuisivat myös muilla toimialoilla, nousisivat palkansaajakorvaukset palkansaajaa kohden Suomessa hieman euroalueen keskiarvoa nopeammin.

Osakesäästötili - maksimoi kasvu

Anna osakesijoituksillesi parhaat mahdollisuudet kasvaa. Valitse Suomen suosituin arvopaperivälittäjä ja löydä osakesäästötilin edut: saat eksklusiivisia vinkkejä osakesäästötilisalkkusi rakentamiseen sekä sijoitusideoita analyyseistä ja mallisalkuista.

Avaa osakesäästötili Nordnetissa

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös