Yritysuutiset

Finnair keskeytti kaukolentoja Kiinaan koronaviruksen vuoksi – osake jatkaa laskuaan

Finnair peruu lentonsa Pekingin Daxing-kentälle ja Nanjingiin maaliskuun loppuun asti kiinalaisten ryhmämatkustusrajoitusten vuoksi.

Kiinan viranomainen on keskeyttänyt kiinalaisten ryhmämatkat ulkomaille koronaviruksen vuoksi. Siksi Finnair peruu kolme viikoittaista lentoaan Helsingistä Pekingin Daxing-lentoasemalle 5.2.-29.3.2020 ja kaksi viikoittaista lentoaan Helsingistä Nanjingiin 8.2.-29.3.2020.

Finnair viestii lentojen perumisesta suoraan asiakkaille, joilla on varaus näille lennoille. Asiakkaat voivat joko siirtää matkustuspäiväänsä, saada lipun hinnan takaisin tai vaihtaa lentonsa johonkin muuhun Kiinan-kohteeseen. 

Yhtiö kertoo edelleen lentävänsä päivittäin Pekingin Capital-lentoasemalle ja Shanghaihin, kaksi kertaa päivässä Hongkongiin ja kahdesti viikossa Guangzhouhun. 

“Nämä perumiset ovat seurausta Kiinan toimista rajoittaa ryhmämatkoja Kiinasta. Ryhmämatkojen perumiset vaikuttavat selvästi Pekingin Daxing-reitin ja Nanjingin reitin täyttöasteisiin”, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt

Vuoden ensimmäinen neljännes ja erityisesti kiinalaisen uudenvuoden jälkeiset viikot ovat tyypillisesti kausiluonteisesti hiljaisia matkustuskausia Finnairin Kiinan reiteillä. Finnair arvioi, että ryhmämatkojen perumisten, lippujen takaisinmaksujen ja lentojen perumisen suora taloudellinen vaikutus helmikuun lukuihin on maltillinen. 

Finnair jatkaa tilanteen seuraamista ja päivittää tietoa sen taloudellisista vaikutuksista seuraavan kerran tulostiedotuksensa yhteydessä 7.2.2020. 

Finnair tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden perua Kiinan-lentonsa tai siirtää sitä, jos lippu on ostettu ennen 28.1. ajalle 25.1.-29.2.2020.

Lisäksi yhtiö on poistanut varausjärjestelmästään koko Manner-Kiinan lennot helmi–maaliskuulta.

Koronavirus on nyt Maailman terveysjärjestö WHO:n mukana kansainvälinen terveysuhka. Virus on nyt levinnyt kahdeksaantoista maahan, myös Suomeen. Ihmisestä toiseen virus on levinnyt Kiinan ulkopuolella tiettävästi kahdeksassa tapauksessa.

Vahvistettuja koronavirustapauksia on raportoitu kaikkiaan yli 7 800, joista kuolonuhreja on 170, kaikki Kiinassa. Tapauksista 98 on raportoitu Kiinan ulkopuolelta.

Analyytikoiden mukaan koronaviruksen leviämisestä kärsivät lento- ja matkailualan yritykset. Finnairin osake laski eilen Helsingin pörssissä 3,6 prosenttia. Puolessatoista viikossa yhtiön arvosta on sulanut jo 11 prosenttia.

Analyytikot ovat laskeneet Finnairin osakkeen tavoitehintaa kesästä 2018 lähtien. Tuolloin analyytikoiden konsensustavoitehinta oli vielä 10,75 euroa, nyt enää 6,3 euroa.

Viidestä yhtiötä seuraavasta analyytikosta neljä antaa osakkeelle pidä-suosituksen ja yhden suositus on lisää.

Analyytikot odottavat Finnairin vuoden 2019 osakekohtaisen tuloksen jäävän 0,22 euroon, kun vuonna 2018 sei oli 1,08 euroa. Tälle vuodelle odotetaan 0,35 euron osakekohtaista tulosta. Kuluvan vuoden konsensuksen mukaisella tulosennusteella yhtiön P/E-kerroin on 15,1x ja tasepohjainen P/B-kerroin 0,81x.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös