Indikaattorit

Kotimaisten teollisuusyritysten luottamusindikaattori jatkaa laskua

Teollisuuden luottamus on nyt kansainvälisessäkin vertailussa alhainen, kertoo Elinkeinoelämän keskusliiton luottamusindikaattori.

Teollisuuden luottamus on nyt kansainvälisessäkin vertailussa alhainen, kertoo Elinkeinoelämän keskusliiton luottamusindikaattori.

Teollisuusyritysten luottamus heikkeni tammikuussa edelliskuukauden tasolta. Luottamusindikaattorin uusin saldoluku oli -8, kun se joulukuussa oli -5). Luottamus oli tammikuussa alle pitkän aikavälin keskiarvon (+1).

EK:n julkaisemat luottamusindikaattorit kuvaavat yritysten suhdannetilannetta kyselyhetkellä.

Teollisuuden tilauskannat notkahtivat tammikuussa selvästi alaspäin. Valmiiden tuotteiden varastot pysyivät ennallaan normaalia korkeammalla tasolla. Tuotannon odotetaan teollisuudessa kuitenkin lisääntyvän aavistuksen lähikuukausien aikana. Tuotantokapasiteetti oli tammikuussa kokonaan käytössä 71 prosentilla vastaajista.

Kuva: Elinkeinoelämän keskusliitto EK.

Suomalaisten teollisuusyritysten luottamusindikaattori oli joulukuussa yhä selvästi EU-maiden keskiarvon alapuolella.

Rakennusalan luottamusindikaattori oli tammikuussa +3, eli sama kuin edelliskuun saldoluku. Alan luottamus on edelleen pitkän aikavälin keskiarvoa (-6) korkeammalla.

Palvelualan luottamusindikaattorin saldoluku oli tammikuussa +10, mikä on pisteen alempi lukema kuin joulukuussa. Luottamus painui poispäin pitkän aikavälin keskiarvosta, joka on +14.

Hieman yllättäen Vähittäiskaupan luottamusindikaattori laski peräti 11 pisteellä tammikuussa. Indikaattorin uusin saldoluku oli -3, kun edellisen kuun saldoluku oli +8. Luottamusindikaattorin pitkän aikavälin keskiarvo on -1.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös