Sijoitusstrategiat

Laatuyhtiöt ja osingonmaksajat — Vieraana Jukka Oksaharju | SalkunRakentaja-podi | Jakso 29

Laatuyhtiöt ja laadukkaat osingonmaksajat soveltuvat hyvin osakesäästötilille. Samu ja Jukka Oksaharju keskustelevat laatuyhtiöistä sekä laatusijoittamisesta strategiana vallitsevassa markkinatilanteessa.

Jukka Oksaharjun mukaan parhaat laatuyhtiöt tunnistaa korkeasta pääoman tuotosta vakaalla markkinaosuudella. Liiketoiminnan laatu ratkaisee, ei niinkään sen koko.

Osingonmaksajat

Laadukkaissa osinkoyhtiöissä on hyvä osinkotuotto sekä korkea oman pääoman tuottoaste. Oman pääoman tuotto (ROE) kertoo yrityksen kyvystä tehdä tuottoa omistajien yritykseen sijoittamille pääomille, eli kuinka paljon omalle pääomalle on kertynyt tuottoa vuoden aikana.

Laatusijoittaja haluaa valita salkkuunsa parhaat osingonmaksajat, kun merkittävän arvonnousun sijasta yhtiön kyky kasvattaa osinkoaan kaikissa markkinatilanteissa korostuu. Tuoreimmassa blogissaan Oksaharju listaa Helsingin pörssin laadukkaat osingonmaksajat suhteuttamalla oman pääoman tuoton osakkeen osinkotuottoon.

Täytyy kuitenkin muistaa, että hyvä yhtiö ei ole automaattisesti huono sijoitus, eikä huono yhtiö ole myöskään välttämättä huono sijoitus.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös