Strategiat

Laatuyhtiöt ja osingonmaksajat — Vieraana Jukka Oksaharju | SalkunRakentaja-podi | Jakso 29

Laatuyhtiöt ja laadukkaat osingonmaksajat soveltuvat hyvin osakesäästötilille. Samu ja Jukka Oksaharju keskustelevat laatuyhtiöistä sekä laatusijoittamisesta strategiana vallitsevassa markkinatilanteessa.

Jukka Oksaharjun mukaan parhaat laatuyhtiöt tunnistaa korkeasta pääoman tuotosta vakaalla markkinaosuudella. Liiketoiminnan laatu ratkaisee, ei niinkään sen koko.

Osingonmaksajat

Laadukkaissa osinkoyhtiöissä on hyvä osinkotuotto sekä korkea oman pääoman tuottoaste. Oman pääoman tuotto (ROE) kertoo yrityksen kyvystä tehdä tuottoa omistajien yritykseen sijoittamille pääomille, eli kuinka paljon omalle pääomalle on kertynyt tuottoa vuoden aikana.

Laatusijoittaja haluaa valita salkkuunsa parhaat osingonmaksajat, kun merkittävän arvonnousun sijasta yhtiön kyky kasvattaa osinkoaan kaikissa markkinatilanteissa korostuu. Tuoreimmassa blogissaan Oksaharju listaa Helsingin pörssin laadukkaat osingonmaksajat suhteuttamalla oman pääoman tuoton osakkeen osinkotuottoon.

Täytyy kuitenkin muistaa, että hyvä yhtiö ei ole automaattisesti huono sijoitus, eikä huono yhtiö ole myöskään välttämättä huono sijoitus.

Parempaa tuottoa – pienemmällä riskillä

Kuinka maailman menestyneet sijoittajat ovat käyttäneet laatukriteereitä ja mitkä suomalaisyhtiöt voisivat kiinnostaa heitä?

Laatuguru esittelee laatuyhtiöiden kriteerit ja opettaa, kuinka sijoittaja tunnistaa laatuyhtiön. Vaikka laatusijoittaja ei ole järin kiinnostunut osakkeen hinnasta, sijoitusmenestys paranee, jos laatua saa ostettua silloin, kun muut sijoittajat eivät sitä arvosta. Yhtiöanalyysin viimeistelevät järkevään hintaan tehdyt ostot ja tervejärkinen salkunhoito.

Lue lisää sijoituskirjoista ja tilaa omasi

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös