Indikaattorit

Euroalueen teollisuuden suhdanneindeksi yllätti positiivisesti

Ostopäällikköindeksi nousi yllättäen vastoin odotuksia. Koronaviruksen vaikutukset saattavat heijastua suhdanneindikaattoriin vasta myöhemmin.

HIS Markit yhtiön teollisuuden ostopäällikköindeksi nousi helmikuussa pistelukuun 49,1, mikä on korkein lukema 12 kuukauteen. Tammikuun lukema oli hieman alhaisempi, 47,9.

Myös palveluiden ostopäällikköindeksi nousi tammikuun 52,5 pisteestä 52,8 pisteeseen.

Ostopäällikköindeksin elpyminen tuli asiantuntijoille jonkinmoisena yllätyksenä, sillä FactSetin haastattelemat analyytikot olivat odottaneet teollisuuden ostopäällikköindeksin lukemaksi keskimäärin 47,5 ja palveluiden 52,2.

Koronaviruksen vaikutus ei kuitenkaan vielä näy tuloksissa täysimääräisesti.

”Euroalueen teollisuuden ostopäällikköindeksi jatkoi nousuaan koronaviruksesta huolimatta. Negatiivinen vaikutus mahdollisesti näkyy vasta ensi kuukauden luvuissa, etenkin kun uudet tilaukset kääntyivät laskuun”, kommentoi suhdanneindikaattoria Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipelto Twitterissä.

Koronaviruksen vaikutus näkyi Handelsbankenin pääekonomistin Timo Hirvosen mukaan lähinnä tavaratoimittajien toimitusaikojen pidentymisenä.

OP-ryhmän markkinaekonomisti Jari Hännikäinen ei näe tuoreissa euroalueen suhdanneluvuissa aihetta riemun kiljahduksiin.

”Euroalueen teollisuuden PMI nousi helmikuussa 49,1 pisteeseen (ed. 47,9), mutta tuuletteluun ei ole aihetta. Kiinan toimitusketjujen ongelmat näkyivät indeksin nousuna, ei laskuna, kuten pitäisi. Palvelualoilla menee sen sijaan paremmin ja luottamus vahvistui”, Hännikäinen kirjoittaa Twitterissä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös