Yritysuutiset

Twitter kasvoi odotettua nopeammin

Aktiivisten Twitter-käyttäjien määrä nousi yli viidenneksellä loka-joulukuussa.

Sosiaalisen median palvelun liikevaihto nousi loka-joulukuussa odotettua nopeammin, 11 prosenttia 1007 miljoonaan dollariin, kun se edellisvuonna se oli 909 miljoonaa dollaria. Palvelun päivittäisten käyttäjien määrä nousi peräti 21 prosentilla 152 miljoonaan.

Uutistoimisto Bloombergin haastattelemat analyytikot olivat odottaneet keskimäärin vajaan 995 miljoonan euron liikevaihtoa viimeiseltä vuosineljännekseltä. Myös päivittäisten käyttäjien kasvu oli odotettua kovempaa, sillä analyytikot olivat odottaneet 148 miljoonaa käyttäjää.

Yhtiön omistajien kannalta tärkeitä päivittäisiä mainostettavia käyttäjiä oli yhtiön mukaan 152 miljoonaa, mikä oli viidenneksen enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kuitenkin yhtiön tuloskehitys otti takapakkia. Viimeisen vuosineljänneksen liikevoitto laski 153 miljoonaan dollariin edellisvuoden 207 miljoonasta dollarista.

Twitter kertoo, että se on kehittänyt palveluaan käyttäjäystävällisempään suuntaan. Käyttäjien keskinäinen kommunikointi ja mielenkiintoisten aiheiden löytäminen on yrityksen mukaan nyt aiempaa helpompaa.

Yhtiön toimitusjohtaja Jack Dorsey kertoo Bloombergille, että hän näkee Twitterin enemmän ”kiinnostuksen kohteiden verkostona eikä sosiaalisena verkostona”.

Twitter on onnistunut kampeamaan tuloskehityksen positiiviseksi. Koko viime vuoden nettotulos oli 1,47 miljardia dollaria, mikä on toinen positiivisen tuloksen vuosi. Sitä ennen mikroblogipalvelu kynsi tappiolla peräti 12 vuotta.

Yhtiö odottaa kuluvan vuoden ensimmäiseltä vuosineljännekseltä 825 – 885 miljoonan dollarin liikevaihtoa. Yhtiön myyntiä edesauttavat tänä vuonna Yhdysvaltojen presidentinvaalit ja Japanin olympialaiset.

Dorsey haluaa Twitterin toimivan nopeammin. Yhtiö on hänen mukaansa hidas uusien tuotteiden ja ominaisuuksien kehittämisessä.

Twitterin osakekurssi pomppasi tulosraportin julkaisun jälkeen 33 dollarista 39 dollariin, mutta tuli tänään hieman alaspäin.

Kommentoi
Ylös
>