Indikaattorit

Suomen vähittäiskauppa kasvaa väkevästi

Vähittäiskaupan liikevaihto kasvoi tammikuussa 4,1 prosenttia vuodentakaisesta, kertoo Tilastokeskuksen kaupan pikaennakko.

Tilastokeskuksen tuottaman kaupan pikaennakon mukaan vähittäiskaupan työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi tammikuussa 4,1 prosenttia vuoden 2019 tammikuusta. Vähittäiskaupan myynnin määrä, josta hintojen muutoksen vaikutus on poistettu, kohosi samaan aikaan 2,2 prosenttia.

Päivittäistavarakaupassa työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi tammikuussa 4,4 prosenttia ja myynnin määrä puolestaan 2,2 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta. Työpäiväkorjaus huomioi arkipäivien lukumäärän vaihtelusta aiheutuvat tekijät. Tämä tarkoittaa kuukausien pituuksien, eri viikonpäivien ja juhlapäivien huomioimista.

Yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilaston mukaan päivittäistavarakaupan osuus vähittäiskaupan liikevaihdosta vuonna 2018 oli 50,9 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös