Oma talous

Menestyneiden ja kuuluisien ihmisten omituisia tapoja

Miksi Steve Jobs söi vain porkkanoita ja Benjamin Franklinin seisoi nakuna ikkunan edessä?

Iso osa arjesta koostuu erilaisista tavoista ja rutiineista sekä niiden toistosta. Heräämme aamulla ja toistamme automaattisesti esimerkiksi samat aamurutiinit päivästä toiseen, sen kummemmin niitä ajattelematta. Sanotaan, että menestyneiden ihmisten vahvuus löytyy heidän jokapäiväisistä tavoistaan. Hyvät rutiinit tukevat menestystä.

Mediamoguli Oprah Winfrey on yksi monista, jotka aloittavat aamunsa ennen auringonnousua meditoimalla. Kun Barack Obama oli Yhdysvaltojen presidentti, hän nukkui öisin vain viisi tuntia ja urheili joka aamu 45 minuuttia. Lista jatkuu.

Ihmisillä on olemassa iso kaarti tapoja, jotka voidaan erotella hyviin, huonoihin ja ehkä hieman omituisiinkin tapoihin. Omat omituiset tavat saattavat tuntua muiden silmissä hassuilta, mutta meillä kaikilla on niitä.

Media tuo esiin jatkuvalla syötöllä rikkaiden ja menestyneiden ihmisten hyviä tapoja, mutta myös heillä on outoja, äärimmäisyyksiin meneviä sekä pakkomielteisiä tapoja.

1. Steve Jobsin porkkana-viikot

Walter Isaacsonin kirjoittaman Applen perustajan elämänkerran mukaan Jobs yritti monia luonnollisia rohtoja parantaakseen syöpänsä, kuten erilaisia mehuja. Jobsin usko ruokavalion voimaan alkoi jo pitkään ennen kuin hän sairastui.

The Hustle -sivusto esittää, että Steve Jobs söi monia viikkoja pelkkiä porkkanoita, koska kuuli niiden olevan terveellisiä. Hänen ulkomuodon väitetään muuttuneen porkkanaviikkojen aikana oranssiksi.

2. Beethovenin laski yksitellen kahvipavut

Kahvin nauttiminen on viety tänä päivänä uusiin sfääreihin ja moni kahvifanaatikko suhtautuu hyvin intensiivisesti nauttimaansa kahviin. Tunnettu klassisen musiikin säveltäjä Beethoven oli aikaansa edellä, sillä sanotaan, että hän laski joka aamu kahviinsa tulevat 60 papua yksitellen kahvipannuun.

3. Nikola Teslan nukkumisintervallit

Tämän päivän biohakkerit puristavat kaiken mahdollisen suorituskyvyn itsestään irti. Keksijä Nikola Teslalla oli sama ajatus mielessä, sillä hän nukkui päivässä kuudesti 20 minuutin intervalleissa saadakseen lisää tunteja päivään ja lisätäkseen tuottavuuttaan. Myös Leonardo DaVinci noudatti samaa unirutiinia.

4. Elon Muskin viiden minuutin aikataulu

Elon Musk jatkaa Teslan tarkkaa aikataulutusta, ja heppu on tunnettu jatkuvasta univajeestaan. Musk ei halua tuhlata kallisarvoista aikaansa ja on aikatauluttanut militäärisen kalenterinsa 5 minuutin tarkkuudella.

5. Shigeru Miyamoton pakkomielle mittanauhaan

Legendaarinen Nintendon videopelisuunnittelija Shinteru Miyamoton sanotaan mittaavan kaiken, mitä hän näkee. Miyamoto kantaa mukaan mittanauhaa ja tarkistaa arjessaan näkemiensä esineiden pituuksia.

6. Benjamin Franklinin ilmakylvyt

Tiedetään, että raitis ilma tekee meille hyvää, mutta yksi Yhdysvaltojen perustajaisistä vei happihyppelyn uudelle tasolle. Benjamin Franklinin sanotaan suositelleen ”ilmakylpyjä”, joka tarkoitti avoimien ikkunoiden edessä alasti seisomista 30 minuutista tuntiin – säästä riippumatta ja naapureiden iloksi.

7. Nicolas Cagen omituiset syömistavat

Eläinrakas näyttelijä Nicolas Cage syö eläinkunnan tuotteita sillä perusteella, miten ne lisääntyvät. Kaloilla ja linnuilla on hänen mielestään kunnioitettava tapa harrastaa seksiä, joten hän suo ne lautaselleen. Porsaat sen sijaan ovat pannassa.

Lue myös: Näin rutiinit auttavat menestymään.

Lähde: Inc. ja News.com.au

Kommentoi
Ylös
>