Talouden trendit

Ensimmäisen vuosineljänneksen tulosennusteet

Talousmentorin, Piksun ja Sergion yhteistyönä on jälleen tuotettu valittuja Helsingin pörssin yhtiöitä koskevia tulosennusteita.

Lisätietoja näistä ennusteista ja niiden tuottamisesta on luettavissa aikaisemmasta artikkelista.

Ennusteet on tälläkertaa laskettu 75 yritykselle. Ennusteet ovat “konsensusennusteita” eli keskiarvoja laskettuna Sergion listalla, Piksussa (Timon OMXH listalla, Analyysit/Suomiosakkeet) ja Talousmentorissa julkaistuista luvuista. Kerätyistä tiedoista on soveltuvin osin laskettu ennusteet liikevaihdolle, liikevoitolle, nettotulokselle, osakekohtaiselle tulokselle (EPS) ja vuoden “tuloksesta maksettavalle” osingolle ja tavoitekurssille.

Ennusteet koskevat tälläkertaa vuoden 2020 ensimmäistä vuosineljännestä (1q/2020), koko vuotta 2020 ja koko vuotta 2021. Allaolevassa taulukossa on keskeisimmät ennusteet.

Taulukon luvut ovat – raportointivaluutasta riippumatta – ilmoitettu miljoonina eurona.

Listan ennusteet koskevat pääsääntöisesti raportoituja lukuja, vaikka yhtiön oma tavoitteenasetanta koskisi oikaistuja lukuja tai vaikka analyytikkojen enemmistö ennustaisi oikaistuja lukua. Esimerkiksi Nokian tapauksessa tälläinen raportoitujen ja oikaistujen lukujen ero on perinteisesti ollut merkittävä.

Yllälistattujen yhtiöiden osalta tuloskauden ehtivät jo aloittamaan Panostaja ja Admicom. Admicom ylitti selvästi taulukossa mainitut 1q20 ennusteet: liikevaihto oli 4.9M€ ja liikevoitto 1.8M€. Kasvu näyttää jatkuvan kuluvana vuonna tanakkana koronakriisistä huolimatta. Osa Panostajan panostuksista petti odotukset ja samalla Panostajan kannattavuus kokonaisuutena jäi odotuksesta. Seuraavana yllämainituista tulosjulkistajista on vuorossa Nixu 16.4. Tuloskauden hektisin viikko alkaa 21.4. Tarkempi osavuosikatsauskalenteri löytyy Piksun analyysit sivulta.

Täydentäviä tietoja löytyy yllämainituilta Sergion, Piksun ja Talousmentorin sivustoilta. Sergion työkalusta löytyy runsaasti muita täydentäviä tunnuslukuja. Piksun taulukossa on mukana pääsääntöisesti vapaan kassavirran menetelmällä tuotettu tavoitekurssi. Kattavampi ennuste valituille yhtiöille, mukaanlukien vertailujakson 1q19 lukuja, ilmestyy Piksun twitteriin tuloskauden edetessä.

Talousmentor aikoo lopettaa omien ennusteidensa julkaisemisen. Näillänäkymin tuotamme kuitenkin konsensusennusteet vielä ”horror vuosineljännekselle” 2Q2020.

Ylläolevat ennusteet on tuotettu huhtikuun 2020 alussa. Sen jälkeen annettuja yhtiöden tulosten ennakkotietoja, kuten mahdollisia tulosvaroituksia ei välttämättä ole huomioitu listan tiedoissa. Ennusteet eivät ole sijoitussuosituksia eikä niitä pidä sellaiseksi tulkita. Listan tuottamisessa mukana olevilla tahoilla on sijoituksia useissa listalla mainituissa yhtiöissä. Mikään näistä positioista ei kuitenkaan tällähetkellä ylitä 0,5 prosenttia yrityksen osakemäärästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös