Yritysuutiset

Finnair yhteistyöhön kiinalaisen lentoyhtiön kanssa

Finnair ja Shanghaissa toimiva Juneyao Air ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen syventääkseen yhteistyötään Kiinan ja Euroopan välisillä lentoreiteillään. 

Yhteistyön aloittaminen edellyttää vielä asianmukaiset viranomishyväksynnät, Finnair kertoo tiedotteessaan. 

Aiesopimuksen tavoitteena on perustaa joint venture -yhteisyritys Helsinki – Shanghai -reitille. Sen avulla Finnair ja Juneyao Air voivat tarjota liikematka- ja vapaa-ajan asiakkailleen laajempia kohde-, aikataulu- ja hinnoitteluvaihtoehtoja sekä saumattoman matkustuskokemuksen molempien lentoyhtiöiden pääkenttien kautta Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja Pudongin kansainvälisellä lentoasemalla. 

”Huolimatta tästä lentoliikenteelle erittäin haastavasta ajasta, olemme erittäin sitoutuneita Kiinan markkinaan. Tästä yhtenä esimerkkinä on yhteistyömme Juneyao Airin kanssa. Olemme nyt ottamassa tärkeää askelta syventääksemme viime vuonna alkanutta yhteistyötämme. Se palvelee entistä paremmin asiakkaitamme. Yhteistyö luo myös pohjaa tulevaisuuden kasvulle sitten, kun lentoliikennemarkkinat alkavat jälleen normalisoitua ”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orver

”Lentoliikenne on nyt vaikeassa tilanteessa. Uskomme kuitenkin edelleen vahvasti Kiinan ja Euroopan markkinoihin sekä kumppanuuteemme Finnairin kanssa. Olemme aiemmassa yhteistyössämme Finnairin kanssa saavuttaneet luotettavan ja molempia osapuolia hyödyttävän kumppanuuden ja jaamme yhteiset visiot ja arvot. Kumppanuuden laajentaminen antaa meille mahdollisuuden kehittää yhteistyötämme edelleen: Voimme tarjota asiakkaillemme entistä monipuolisempia palveluja sekä laajemman kohdevalikoiman”, sanoo Juneyao Airin varatoimitusjohtaja Yu Chengji

Juneyao Air avasi lentoreitin Shanghaista Helsinkiin heinäkuussa 2019, mistä lähtien Finnair ja Juneyao Air ovat jakaneet lentokoodinsa toistensa Helsinki-Shanghai-reiteille ja valituille reiteille Helsingistä Eurooppaan ja Shanghaista muualle Kiinaan. Myös Finnair Plus ja Juneyao Air Club -kanta-asiakasjärjestelmien vastavuoroinen sopimus toteutettiin elokuussa 2019. Sen avulla asiakkaat voivat ansaita ja lunastaa lentopisteitä molempien kumppaneiden koko verkostossa.  

Kun yhteisyrityshanke toteutuu, se mahdollistaa lentokoodien jakamisen merkittävän laajentamisen molempien kumppaneiden verkostoissa, etenkin Shanghain Pudongin ja Helsinki-Vantaan lentoasemien jatkoyhteyksien osalta sekä kanta-asiakkaiden entistä paremman palvelun. 

Finnair on ollut kovissa vaikeuksissa koronakriisin vuoksi. Esimerkiksi Evli odottaa lentoyhtiön liikevoiton valahtavan yli 52 miljoonaa euroa pakkaselle tänä vuonna, kun se viime vuonna oli lähes 163 miljoonaa euro plussalla.

Yhtiön osakekurssi on laskenut rajusti ja osake hinnoitellaan tasepohjaisella P/B-kertoimella tasolla 0,63x. Yksikään analyytikko ei anna Finnairin osakkeelle tällä hetkellä osto- tai myyntisuosituksia. Neljän analyytikon suositus on pidä ja yhden vähennä.

Osakkeen konsensuksen mukainen tavoitehinta on nyt 3,45 euroa, kun viimeisin kurssinoteeraus on 4,3 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös