Oma talous

Haluatko saada enemmän aikaan? Testaa 2 viikon sääntöä

Aivomme ja kehomme elävät edelleen entisissä ajoissa, jolloin meidän piti säästää energiaa.

Meillä kaikilla on tavoitteita, joita haluamme saavuttaa. Monella into päämäärää kohti laantuu kuitenkin jo parin viikon jälkeen. Työlistat, haaveet laihdutuskuurista tai pihaprojektista kuopataan yhä syvemmälle, kun jahkaillaan, ”eikä saada mitään aikaan”.

– Haasteena voi olla juuri se, ettei ole tehnyt päätöstä ja asettanut tavoitetta sen itselleen tärkeän asian suhteen. Pelkkä ”haluaisin” ei riitä, erikoispsykologi, psykoterapeutti ja valmentaja Satu Pihlaja kertoo MTV Uutisille.

Asetamme itse suurimman osan rajoituksistamme. Tavoitteiden saavuttaminen vaatii sitkeää ja pitkäjänteistä työskentelyä, joka ei aina tunnu niin houkuttelevalta. Ihminen yrittää välttää liikaa rasitusta ja päästä mahdollisimman vähällä mahdollisimman pitkään.

– Päätöksen tekeminen voi tuntua raskaalta ja vaikealta, koska se vaatii meiltä ponnistelua – kuten laajat ja vielä hahmottumattomat isot projektit muutenkin. Aivomme ja kehomme elävät edelleen entisissä ajoissa, jolloin ihmisen piti säästää energiaa. Siksi aivomme luonnostaan vastustavat ponnistelua, mitä uusien tapojen ja asioiden oppiminen edellyttää, Pihlaja kuvaa.

Pihlajan mukaan aloittamisen vaikeus on todella yleistä, mutta sen yli voi päästä. Mielen avulla voi ylittää haasteita ja auttaa itseään muutoksissa tavoitteellisuuden ja suunnitelmallisuuden avulla. Usein saamattomuudessa onkin kyse siitä, ettei tavoitteiden saavuttamiseen ole asetettu tarpeeksi motivoivia suunnitelmia ja prosesseja.

Et näe tuloksia heti, joten on aika luovuttaa

Noniin, nyt päätit lopettaa jahkailun ja aloittaa laihdutuskuurin, perustaa yrityksen tai viimeistellä pihaprojektin. Olet valmis työskentelemään kovasti – muttet liian kovaa. Olet valmis työskentelemään pitkään – muttet liian kauaa. Olet valmis haastamaan itseäsi – muttet aio ajaa itseäsi hulluksi. Joten aloitat hitaasti, turvallisesti ja testaillen jäätä kepin kanssa.

Jo muutamien päivien päästä edistymisen puute pakottaa kohtaamaan syvän kuilun, joka seisoo sinun ja tavoitteesi välillä. Projektin valmistuminen tuntuu kaukaiselta. Kuilun ylittäminen vaatii uutta tahdonvoimaa ja päättäväisyyttä, jotta jaksat jatkaa eteenpäin.

Tämä on se hetki, kun useat meistä lyövät hanskat tiskiin. Ei siksi, ettet olisi halunnut tavoitetta tarpeeksi. Ei siksi, ettei sinulla olisi kanttia. Ei siksi, että tavoitteesi ei ollut tärkeä, hyödyllinen tai merkityksellinen.

Vaan siksi, että aloitit liian hitaasti, hissukseen ja turvallisesti. Et antanut itsellesi edes mahdollisuutta menestyä.

Kokeile kahden viikon sääntöä

Seuraavan kerran, kun haluat saavuttaa jotain elämässäsi, tee näin. Etsi henkilö, joka on jo saavuttanut tavoitteesi: perustanut yrityksen, juossut maratonin, laihduttanut 30 kiloa tai saavuttanut taloudellisen vapauden.

Etsi henkilö, joka kertoo sinulle raa’an totuuden siitä, mitä tavoitteen saavuttaminen vaati. Ehkä yrittäjällä oli 50 kylmää liidiä ennen kuin hän sai ensimmäisen asiakkaansa tai jos haluat saavuttaa taloudellisen vapauden, joudut kohtaamaan kylmän totuuden, että kaikki harkinnanvaraiset ostot pitää lopettaa tänään.

Etsi joku, joka esittää sinulle prosessin, jolla he saavuttivat tavoitteensa. Sitten sitoudut 200 prosenttisesti tähän prosessiin kahdeksi viikoksi. Miksi?

Siksi, että voit tehdä mitä tahansa kahden viikon ajan. (Jos et, niin olet selvästi valinnut tavoitteen, joka ei merkitse sinulle tarpeeksi.)

Kahden viikon jälkeen voit nauttia työsi tuloksista, menestyksen tunteesta ja parannuksista. Ja huomaat, että tuo kuilu sinun ja tavoitteesi välillä saattaa olla suuri, muttei ylitsepääsemätön.

Seuraavan kahden viikon ajan, ota yksi päivä kerrallaan. Älä ajattele seuraavaa viikkoa tai kuukautta. Älä ajattele kuinka monta puhelua sinun tulee soittaa, sähköpostia sinun tulee kirjoittaa tai euroa sinun tulee säästää.

Toisen viikon loppuun mennessä huomaat, että voit saavuttaa enemmän kuin olet koskaan unelmoinut ja voit todistaa itsellesi, että todella pystyt tähän.

Lähde: Inc.

Kuulostiko tutulta, etkö saa tarpeeksi asioita aikaan? Tarkista tästä jahkailijan 3 tunnuspiirrettä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös