Sijoitusideat

Handelsbanken: Ruotsalainen Husqvarna on ostolappu

Husqvarnan myynti saattaa ylittää myynnin ja tuloksen lähiajan odotukset reippaasti.

Ruotasalaisen monialayritys Husqvarnan toinen vuosineljännes on sen tärkein, kertoo Handelsbanken aamukatsauksessaan. Pankin mukaan huhti-toukokuu vaikuttaa selvästi odotuksia paremmalta.

Husqvarna on aloitti toimintansa jo 1600-luvun lopulla asepajayrityksenä, mutta nykyään se valmistaa metsä- ja puutarhakoneita. Lisäksi Electrolux käyttää Husqvarnaa tuotemerkkinään kodinkoneissa, ja Husqvarna-moottoripyöriä valmistetaan samassa tehtaassa. Yhtiö on listattu Tukholman pörssiin.

”Mielestämme Husqvarnan tuoreimmat myyntiluvut vahvistaa sen, että yhtiön tuotteiden kysyntä on jatkunut vahvana, jopa koronarajoitustoimien aikana huhti-toukokuussa”, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan.

Husqvarna itse arvioi myyntinsä laskevan toisella neljänneksellä vain 10 prosenttia vuoden takaisesta, kun analyytikoiden konsensusodotus oli 20-25 prosentin lasku.

Husqvarnan mukaan sen kastelutuotteet ovat vahva tuotekategoria toisen neljänneksen aikana. Handesbankenin mielestä tällä pitäisi olla
positiivisia vaikutuksia tuottoihin.

”Toinen vuosineljännes on Husqvarnalle tärkein kvartaali, ja se kattaa perinteisesti yli puolet koko vuoden liikevoitosta. Ensimmäisen vuosipuolisko kattaa voitoista jopa 95 prosenttia”, Handelsbanken totaa.

Analyytikoiden konsensusodotukset ovat olleet pankin mukaan erittäin matalia, joten on mahdollista odottaa konsensusennusteen koko vuoden osalta nousevan noin 10-15 prosenttia myyntiraporttia edeltävistä luvuista.

Handelsbankenin tavoitehinta Husqvarnan osakkeelle on 85 kruunua ja suositus on osta.

Husqvarnan osaketta seuraa seitsemän analyytikkoa, joista kolmen suositus on osta, kolmen suositus on pidä ja yhden suositus on vähennä.

Analyytikot odottavat yhtiön viime vuoden 4,4 kruunun osakekohtaisen tuloksen laskevan tänä vuonna 3,5 kruunuun, mutta nousevan ensi vuonna 4,6 kruunuun. Tämän vuoden konsensuksen mukaisella tulosennusteella laskettu P/E-kerroin on 22x. Yhtiön oman pääoman tuotto oli viime vuonna 15 prosenttia.

Löydä sopivin Osakesäästötili

  • Osakesäästötilin avulla pystyt ilman välittömiä veroseuraamuksia myymään tai ostamaan ulko- tai kotimaiseen pörssiin listattuja osakkeita.
  • Osakesäästötilien hinnat vaihtelevat ja palveluntarjoajia on useita. 
  • VertaaEnsin.fi on Suomen ensimmäinen palvelu, jonka kautta onnistuu osakesäästötilien vertailu.
  • Vertaamme puolestasi useat osakesäästötilit ilmaisesti ja helposti. Näet eri tilien ominaisuudet ja hinnat ennen kuin teet päätöksen.

Lue lisää

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös