Arvo-osakkeet

Finnairilta tulossa synkkä tulosraportti

Sijoittajia kiinnostaa erityisesti, miltä Finnairin loppuvuosi näyttää.

Kotimainen lentoyhtiö on yksi kovimmin koronapandemiasta kärsivistä pörssiyhtiöistämme. Finnair kuljetti kesäkuussa 55 200 matkustajaa eli 96,0 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2019 vastaavalla jaksolla.

Kokonaiskapasiteetti tarjotuilla henkilökilometreillä mitattuna laski kesäkuussa 96,9 prosenttia vertailukaudesta. Liikenne myydyillä henkilökilometreillä mitattuna laski 98,4 prosenttia. Matkustajakäyttöaste laski 42,4 prosenttiyksikköä 43,8 prosenttiin.

Odotettavissa on historiallisen huono tulosraportti, arvioi Evli aamukatsauksessaan. Koronavirus on iskenyt kovaa lentoalaan.

Finnair arvioi aikaisemmin keväällä, että sen päivittäinen vertailukelpoinen liiketappio tulee olemaan noin kaksi miljoonaa euroa vuoden toisella kvartaalilla. Evli odottaa huhti-kesäkuun liikevaihdon olevan noin 54 miljoonaa euroa, vertailukelpoisen liiketappion ollessa noin 177 miljoonaa euroa.

Matkustusrajoituksia on purettu heinäkuussa. Finnair on jälleen päässyt käynnistelemään toimintojaan kohtalaisen hyvin, Evli muistuttaa.

”Yhtiö arvioi aiemmin, että se pyrkii lentämään heinäkuussa noin 30 prosenttia sen normaalista lentomäärästä. Yhtiö tavoittelee lentävänsä noin 70 prosenttia sen normaali kapasiteetista vuoden lopussa. Emme ole tehneet merkittäviä muutoksia 20E-22E ennusteisiimme. Odotamme tämän vuoden liikevaihdon olevan noin 1595 miljoonaa euroa, vertailukelpoisen liiketappion ollessa noin 304 miljoonaa euroa.”

Finnairin huhti-kesäkuun liikenneraporteilla ei ole oleellista vaikutusta osakkeen kokonaiskuvan kannalta, arvioi heinäkuun alussa Inderesin analyytikko Petri Gostowski.

“Arviomme mukaan Finnairin osaketta ajavat lyhyellä tähtäimellä koronapandemian kesto ja valtioiden matkustusrajoitukset, loppuvuonna oletettavasti jatkuvan elpymisen kulmakerroin ja kriisistä toimialadynamiikkaan aiheutuvat muutokset”, Inderes analyytikko arvioi.

Evlin tavoitehinta Finnairin osakkeelle on 0,6 euroa, mutta Evli nostaa osakkeen suosituksen tasolta myy tasolle osta.

Lentoyhtiö raportoi yhtiön toisen vuosineljänneksen tuloksen ensi viikon perjantaina, 24. heinäkuuta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös