Talouden trendit

Maailmassa on neljä tunnettua kryptomiljardööriä – yksikään ei ole kryptosijoittaja

Yhden bitcoin-miljardöörin henkilöllisyys on edelleen suuri mysteeri.

Yhden bitcoin-miljardöörin henkilöllisyys on edelleen suuri mysteeri.

Maailmassa tunnetaan vain neljä kryptovaluutoilla vaurastunutta miljardööriä, arvioivat talousjulkaisu Forbes ja kryptomedia Decrypt. Suomessa aiheesta kirjoitti kryptovaluuttoihin erikoistunut toimittaja Jiri Keronen Bittiraha.fi-sivuston viikkokatsauksessa.

Kaikki neljästä tunnettua miljardööriä ovat merkittävien kryptoyritysten johtajia tai perustajia.

Tunnetut kryptomiljardöörit ovat Coinbasen perustaja Brian Armstrong, Binancen toimitusjohtaja Changpeng Zhao, Ripplen kehittäjiin kuuluva Chris Larsen sekä Bitmain-louhintayrityksen johtaviin insinööreihin kuuluva Micree Zhan.

Näiden neljän tunnetun miljardöörin lisäksi löytyy yksi yksi tuntematon bitcoin-miljardööri, lähes myyttiseen maineeseen noussut bitcoinin perustaja Satoshi Nakamoto. Nakamoton hallussa olevien kryptojen arvon arvioidaan olevan yli 10 miljardia dollaria.

Kukaan ei kuitenkaan tiedä Nakamoton oikeaan henkilöllisyyttä.

Satoshi Nakamoton nimimerkkiä käytetään henkilöstä, useammista henkilöistä tai yrityksestä, jotka loivat bitcoinin ja loivat sen alkuperäisen rakenteen. Bitcoinin luoja tai luojat myös suunnittelivat ensimmäisen lohkoketjutietokannan.

Australialainen liikemies ja tietojenkäsittelyopin tutkija Craig Wright on väittänyt olevansa henkilö nimimerkin Satoshi Nakamoto takana. Bitcoin-yhteisö ei ole ollut kuitenkaan vakuuttunut siitä, että juuri Wright olisi myyttinen hahmo bitcoinin takana.

Wright ei ole pystynyt todistamaan väitteitään millään tasolla, ja häntä on väitetty huijariksi.

Kerosen mukaan julkisten kryptomiljardöörien ja Satoshi Nakamoton lisäksi maailmassa saattaa olla muutamia muitakin kryptomiljardöörejä.

Kolmessa Bitcoin-lompakossa, on yli 800 miljoonan dollarin edestä bitcoineja, mutta näiden lompakoiden omistajia ei tiedetä. Lisäksi koska yhdellä käyttäjällä voi olla käytännössä rajaton määrä lompakkoja, on tarkan arvion tekeminen kryptomiljardööreistä vaikeaa.

Todennäköisesti maailmassa olevien kryptomiljardöörien määrä on yli 5, mutta alle 10, Keronen toteaa.

Bitcoinin arvo dollareissa on noussut rajusti maaliskuun romahduksesta, samalla tavalla kuin useat osakeindeksit. Bitcoinin vaihtosuhde dollariin kävi maaliskuussa alle 4850 dollarissa, mutta on nyt noussut jo lähes 9070 dollariin.

Coinmotion​ / ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1%:n treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi
Ylös
>