Sijoitusideat

Käppyrät puhuvat: TietoEVRY on ostopaperi

TietoEVRY:n kurssi on rikkonut nousutrendikanavan tukilinjan, kertoo tekniseen analyysiin keskittyvä Investtech analyysiuutisissaan.

Investechin mukaan tämä indikoi TietoEVRY:n osakkeen hitaampaa kasvunopeutta aluksi, tai horisontaalimman kehityksen alkua.

Osake on kuitenkin saanut ostosignaalin liukuvan keskiarvon indikaattorilta. Tämä indikoi puolestaan nousun jatkuvan.

Osakkeella on tukitaso noin 17,2 euro ja vastustaso noin 25,8 euroa. RSI-indeksi poikkeaa negatiivisesti kurssista, mikä indikoi vaaraa alaspäin tapahtuvasta reaktiosta.

“RSI-käyrä näyttää laskevaa trendiä, mikä voi olla aikainen signaali laskevan trendin alkamisesta. Osaketta pidetään kokonaisuutena teknisesti positiivisena keskipitkällä aikavälillä”, Investech toteaa.

RSI eli suhteellinen voimaindeksi (relative strength index) on yksi käytetyimmistä teknisen analyysin välineistä. RSI-indeksi mittaa osakkeen kurssinousun ja -laskun suhteellista, keskinäistä voimaa.

RSI-indeksi heilahtelee (oskilloi) nollan ja sadan pisteen välillä. Indeksi pyrkii löytämään osakkeet jotka ovat joko ylimyyty tai yliostettu.

TietoEVRYn osakkeen ostosuositus tässä yhteydessä perustuu tässä puhtaasti tekniseen analyysiin, ei yrityksen suorituskykyyn, arvostuskertoimiin tai liiketoiminnan tulevaisuuden näkymiin.

Teknisessä analyysissä pyritään saavuttamaan ylituottoa analysoimalla osakekurssien historiallisia hintoja. Tekninen analyysi nojaa oletukseen markkinoiden epätäydellisyydestä, jolloin osakemarkkinat eivät hinnoittele kursseja tehokkaasti, vaan erilaisilla psykologisilla tekijöillä on vaikutusta kursseihin.

Tekniseen analyysiin suhtautuvat epäillen eteenkin akateemiset sijoitustutkijat. Heidän mukaan markkinat toimivat niin tehokkaasti, ettei osakekurssien historiaa analysoimalla ole mahdollista päästä ylituottoihin.

TietoEVRY eli entinen Tieto on suomalainen ohjelmisto- ja palveluyhtiö, jonka asiakastoimialoja ovat autoteollisuus, energia, julkinen hallinto, logistiikka, media, metsäteollisuus, pankki ja vakuutus, sosiaali- ja terveydenhuolto, tietoliikenne, tukku- ja vähittäiskauppa sekä valmistava teollisuus.

TietoEVRYä seuraa kahdeksan analyytikkoa, joista kolme antaa osakkeelle ostosuosituksen.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös