Osakeanalyysit

Kuinka pitkälle Nokian tulosyllätys kantaa?

Sekä Inderes että Evli nostivat Nokian osakkeen tavoitehintaa toisen vuosineljänneksen tulosyllätyksen jälkeen.

Nokian huhti-kesäkuun tulosraportti yllätti niin analyytikot kuin sijoittajatkin.

Nokian liikevaihto laski viime vuodesta. Sekä vuoden 2020 toisen neljänneksen ei-IFRS-liikevaihto että raportoitu liikevaihto olivat 5,1 miljardia euroa, kun ne olivat 5,7 miljardia euroa vuoden 2019 toisella neljänneksellä. Ilman valuuttakurssimuutosten vaikutusta sekä ei-IFRS-liikevaihto että raportoitu liikevaihto laskivat 11 prosenttia.

Liikevoitto jäi alle viime vuoden, mutta ylitti odotukset. Yhtiö onnistui tekemään neljänneksellä ei-IFRS liikevoittoa 423 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten se oli 451 miljoonaa euroa. Tuloskunto oli odotettua kovempi, sillä analyytikot olivat arvioineet tulokseksi 299 miljoonaa euroa.

Aiemmin julkaistujen vuoden 2020 näkymien vaihteluvälien puitteissa Nokia tarkentaa ei-IFRS osakekohtaisen tuloksen keskipisteen 0,25 euroon ja liikevoittoprosentin keskipisteen 9,5 prosenttiin.

”Nokian aamulla julkaisema Q2-raportti oli tällä kertaa täynnä positiivisia yllätyksiä. Tulos oli selvästi odotuksia parempi, näkymiä nostettiin ja jopa kassavirtaennustetta parannettiin”, kiteytti Nokian toisen vuosineljänneksen tuloksen tuoreeltaan Inderesin Nokia-analyytikko ja toimitusjohtaja Mikael Rautanen.

Huhti-kesäkuun rajun tulosyllätyksen taustalla oli Rautasen mukaan osittain yhtiön eteneminen kannattavuushaasteiden ratkomisessa Mobile Access -yksikössä.

Yksi tuloskausi ei vielä kesää tee

Kyse on kuitenkin vain yksittäisen vuosineljänneksen tulospetrauksesta.

”Näkemyksemme mukaan iso osa parannuksesta johtui kuitenkin yksittäiselle neljännekselle osuneesta hyvin suotuisasta myynnin jakaumasta, eikä tulevilta neljänneksiltä voida odottaa vastaavaa kannattavuusloikkaa”, Rautanen toteaa maanantaina julkaisemassaan artikkelissa.

Rautasen mukaan geopoliittinen tilanne ajautunut entistä suosiollisemmaksi Nokialle.

”Merkit Nokian mahdollisuuksista hyötyä Huaweihin kohdistuvista rajoituksista ovat vahvistuneet selkeästi. Yhtiö kommentoi sen näkevän nyt konkreettisia keskipitkän aikavälin mahdollisuuksia geopoliittisesta tilanteesta johtuen. Nokia on jo jossain määrin hyötynyt Huawei-pakotteista Japanissa, Australiassa ja Kanadassa. Nyt etenkin Euroopassa Huawei-tilanne on avaamassa selkeitä mahdollisuuksia Nokialle ja Ericssonille Britannian ja Ranskan asettaessa rajoitteita Huawein käytölle”, Rautanen toteaa.

Nokia menettää kuitenkin markkinaosuuksia tänä vuonna, kun Kiinan markkinaosuustappiot lasketaan mukaan. Vaikka tämä nostaa kannattavuusmarginaalia on se merkki kuitenkin Nokian kilpailukyvyn heikentymisestä.

Miltä näyttää Nokian osakkeen arvostustaso?

Nokian osake alkaa Rautasen mukaan olla kuitenkin laatuun nähden hintava.

”Vähitellen paraneva kannattavuus sekä sijoittajien luottamuksen palautuminen antavat samalla osakkeen arvostukselle tukea. Ennusteesta huolimatta osakkeen arvostusta ei voida pitää edullisena”, Rautanen toteaa.

Evli arvioi puolestaan aamukatsauksessaan, että Nokian parantuvien marginaalien ja uuden johdon myötä luottamus Nokiaa kohtaan paranee ja Evli odottaa yhtiön etenevän pitkästä aikaa oikeaan suuntaan.

Evli epäilee Nokian kasvun kestävyyttä ja marginaalien kasvua yhtiön nykyisellä strategialla.

Evlin mukaan Nokian osakkeen EV/Ebit-kerroin tämän vuoden tulosennusteella on 9,6x, mikä on selvästi alle verrokkiryhmän 13,0x-keskiarvon. Myös P/E-kerroin on alle verrokkien. P7E-kerroin on 15,7x, kun verrokkien kerroin on keskimäärin 17,7x.

”Kasvu on kuitenkin edelleen vaimeaa ja epävarmuus marginaalien kestävyydestä korkea nykyisessä strategiassa”, Evli toteaa.

Evli nosti Nokian osakkeen tavoitehinnan 3,9 euroon aiemmasta 3,6 eurosta ja säilyttää osakkeen pidä-suosituksen.

Inderes puolestaan nosti osakkeen tavoitehinnan 4,0 euroon aiemmasta 3,2 eurosta ja toistaa vähennä-suosituksen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös