Mistä korkosijoittaja saa tuottoa alhaisten korkojen maailmassa?
Mistä korkosijoittaja saa tuottoa alhaisten korkojen maailmassa?
USA:n keskuspankin odotettu korkokokous viime viikolla ei tarjonnut yllätyksiä. Fed jatkaa edelleen elvyttävää ja kyyhkysmäistä rahapolitiikkaansa. Suurin osa kokouksen jäsenistä arvioi USA:n korkojen pysyvät nollassa vuoteen 2023 asti.
Keskuspankki pitää ohjauskoron edelleen 0-0,25 prosentin vaihteluvälillä. Markkinoilla ei odotettu keskuspankilta muutoksia korkolinjauksessaan.
Keskuspankki kertoi, että se pitää korot nollassa ainakin niin kauan, kuin työllisyystilanne ei ole parantunut merkittävästi ja inflaatio noussut vähintään kahteen prosenttiin.
Talouden aktiviteetti on kohentunut selvästi kesän aikana, ja yritysten luottamusluvut sekä yksityinen kulutus ovat kääntyneet monin paikoin jo selvästi kasvun puolelle.
Korot ovat pysytelleet siitä huolimatta edelleen historiallisen matalien korkojen aikaa. Matalille koroille ei loppua ole näkyvissä, arvioi Nordean sijoitusstrategi Ville Korhonen pankin viikkokatsauksessa.
”Asuntovelallisen näkökulmasta matalat korot ovat hyvä asia, mutta sijoittaja luonnollisesti toivoisi sijoitettaville varoille korkeampia korkoja”, Korhonen toteaa. Toisaalta matalat korot antavat omalta osaltaan tukea osakemarkkinoille.
Korhosen mukaan syyskuun keskuspankkikokoukset vahvistivat kuvaa erittäin elvyttävästä rahapolitiikasta.
”Fed jopa lievensi arviotaan tämän vuoden taantuman osalta, mutta tästä huolimatta ohjauskoron arvioidaan pysyvän nollassa jopa vuoden 2023 ylitse.”
Matalien korkojen aika ei tee korkosijoituksista houkuttelevia. Nordean mielestä kuitenkin yksi korkomarkkina tarjoa kohtuullista tuottoa: kehittyvien markkinoiden korkomarkkinat.
Korhosen mukaan kehittyvät korkomarkkinat ovat menestyneet erinomaisesti koronakriisin jälkeen ja pankki pitää ne joukkolainasalkussa edelleen ylipainossa.
”Nykyisessä historiallisen matalan korkotason maailmassa kehittyvien korkomarkkinoiden noin 5 %:n korko on sijoittajan näkökulmasta mielenkiintoinen. Koronapandemia iski kovaa myös kehittyviin talouksiin, mutta sielläkin talous on päässyt toipumisen tielle”, sijoitusstrategi toteaa.
Korhosen mukaan kehittyvien maiden riskimarginaalit ovat kaventuneet nopeasti, ja Nordea odottaa marginaalien laskun jatkuvan kohti normaalimpien talousaikojen keskiarvoa.