Markkinakommentit

Kyyhkysmäinen keskuspankki ei enää anna potkua osakemarkkinoille

USA:n keskuspankin eilinen korkolinjaus ei osakemarkkinoille riittänyt.

USA:n keskuspankin odotettu korkokokous ei tarjonnut yllätyksiä. Fed jatkaa edelleen elvyttävää ja kyyhkysmäistä rahapolitiikkaansa. Suurin osa kokouksen jäsenistä arvioi USA:n korkojen pysyvät nollassa vuoteen 2023 asti.

Keskuspankki pitää ohjauskoron edelleen 0-0,25 prosentin vaihteluvälillä. Markkinoilla ei odotettu keskuspankilta muutoksia korkolinjauksessaan.

Keskuspankki kertoi, että se pitää korot nollassa ainakin niin kauan, kuin työllisyystilanne ei ole parantunut merkittävästi ja inflaatio noussut vähintään kahteen prosenttiin.

Keskuspankki jatkaa myös arvopaperien ostoa nykyisellä tahdilla, jossa Fed ostaa kuukausittain 80 miljardilla dollarilla USA:n valtiolainoja ja 40 miljardilla dollarilla asuntolainavakuudellisia arvopapereita.

Keskuspankin pääjohtaja Jerome Powell kertoi lehdistötilaisuudessa, että korkotaso auttaa talouskehitystä niin kauan, kunnes USA:n talous on pitkällä elpymisen tiellä.

Fed ennustaa USA:n inflaation pysyvän alle keskuspankin tavoitteen ainakin vuoteen 2023 saakka. Yhdysvaltojen talous on elpymässä, mutta tahdin odotetaan hidastuvan, mikä vaatii edelleen toimia Fediltä, Powell kertoi.

Fedin kyyhkysmäinen linja ei kuitenkaan markkinoille riittänyt. S&P 500 -osakeindeksi laski 0,46 prosenttia ja Nasdaq 1,25 prosenttia.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös