Yritysuutiset

Bittium antoi tulosvaroituksen ja peruu osingonmaksun

Koronapandemia rokottaa Bittiumin tuloskehitystä sekä tänä että ensi vuonna.

Bittium osakekurssi sijoittaminen talous pörssi

Yhtiö odottaa nyt vuoden 2020 liikevaihdon olevan samalla tasolla tai kasvavan viime vuodesta, jolloin liikevaihto oli 75,2 miljoonaa euroa. Liiketuloksen yhtiö odottaa jäävän alhaisemmaksi kuin viime vuonna, jolloin se oli 6,3 miljoonaa euroa.

Aiemmin Bittium oli arvioinut vuoden 2020 liikevaihdon kasvavan edellisvuodesta ja liiketuloksen olevan samalla tasolla kuin viime vuonna.

Syy taloudellisen ohjauksen laskuun on sama kuin monessa muussakin pörssiyhtiössä: koronapandemia. Pandemian vuoksi tietyt merkittävät tuotetoimitukset ja useat projektit siirtyvät ensi vuodelle.

Aiemmin kerrotun mukaisesti koronaviruspandemian vaikutukset ovat alkaneet hiljalleen näkymään yhtiön kaikilla tuote- ja palvelualueilla ja poikkeusolot ovat hidastaneet merkittävästi yhtiön liiketoimintaa. Olemassa olevien projektien eteneminen on hidastunut sekä uusien hankkeiden käynnistyminen lykkääntynyt. Lisäksi pandemiasta johtuvat rajoitukset hidastavat uusasiakashankintaa, yhtiö kertoo.

Silti Bittium uskoo edelleen, että koronaviruspandemian vaikutukset ovat väliaikaisia ja että pitkällä aikavälillä yhtiöllä on erinomaiset mahdollisuudet kansainväliseen kasvuun. Koronaviruspandemian vaikutukset tulevat kuitenkin todennäköisesti näkymään liikevaihdossa ja liiketuloksessa vielä vuoden 2021 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Bittiumin merkittävät asiakkaat ovat kansainvälisiä alansa johtavia yrityksiä, ja yhteistyö heidän kanssaan on jatkunut vahvana myös pandemian aikana.

Bittiumin tavoitteena on olla merkittävä kansainvälinen turvallisten ja luotettavien viestintäratkaisujen toimittaja puolustus- ja viranomaismarkkinoille, johtava teollisuuden liitettävyysratkaisujen ja tuotekehityspalvelujen toimittaja sekä merkittävä biosignaalien mittaamiseen ja analysointiin tarkoitettujen mittaus- ja etädiagnostiikkaratkaisujen toimittaja.

Samalla kun Bittium antoi tulosvaroituksen, se ilmoitti myös peruvansa osingonmaksun. Bittiumin hallitus on 15.6.2020 pidetyn varsinaisen yhtiökokouksen valtuutuksen nojalla tänään päättänyt, ettei yhtiön tilikauden 2019 jakokelpoisista varoista makseta osinkoa.  Tämä päätös vahvistaa yhtiön strategian mukaista investointikykyä tulevaisuuden kasvun mahdollistamiseksi.

Emoyhtiön voitonjakokelpoiset varat vuoden 2019 lopussa olivat noin 116,8 miljoonaa euroa, josta tilikauden voitto oli noin 4,8 miljoonaa euroa.

Bittium on erikoistunut viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen. Asiakkailleen Bittium tarjoaa tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita sekä tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Bittium tarjoaa asiakkailleen myös terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla.

Bittiumin vuoden 2019 liikevaihto oli 75,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 6,3 miljoonaa euroa.

Analyysitalo Inderes toisti marraskuun alussa Bittiumille vähennä-suosituksen ja laski osakkeen tavoitehinnan 6,0 euroon aiemmasta 7,0 eurosta. Analyytikko Juha Kinnusen mukaan kolmannen vuosineljänneksen tulosraportti vahvisti ainakin osittain koronapandemian selvästä negatiivisesta vaikutuksesta uusmyyntiin.

”Näkemyksemme mukaan pandemia siirtää voimakkaan tuloskasvun vaihetta eteenpäin, minkä takia olemme laskeneet erityisesti vuoden 2021 ennusteita rajusti. Uskomme että kyseessä on pääosin viivästys eikä kasvutarinan täyskäännös, mutta sijoittajien kärsivällisyyttä ja luottamusta tilanne nakertaa. Osakkeen arvostus on pysynyt haastavana (2021e P/E noin 28x), koska tulosennusteet laskivat vielä osakettakin enemmän”, Kinnunen totesi. 

Bittiumin osakekurssi oli lähes 8,0 prosentin laskussa tulosvaroituksen johdosta Helsingin pörssissä noin kello 15.50.

Artikkelia täydennetty 27.11. kello 18.00.

Kommentoi
Ylös
>