Makrotalous

Janet Yellenin valinta USA:n valtionvarainministeriksi tietäisi hyvää osakesijoittajille

Joe Biden suunnittelee nimittävänsä Janet Yellenin Yhdysvaltain seuraavaksi valtiovarainministeriksi.

Yellen toisi maan ensimmäisenä naisvaltiovarainministerinä tehtävän hoitamiseen vahvaa keskuspankkikokemusta, sillä hän toimi USA:n keskuspankin pääjohtajana vuosina 2014-2018.

Osakemarkkinoiden näkökulmasta nimitystä pidettäisiin mieluisena. Sijoittajat peilaavat mahdollista valintaa osakemarkkinoiden kehitykseen Yellenin pääjohtajakauden ajalta, jolloin maailman seuratuin osakeindeksi S&P 500 kallistui noin 40 prosenttia.

Sijoittajat odottavat Yellenin olevan finanssipoliittisen lisäelvytyksen puolella, jota saatetaan tarvita piakkoin, jos koronarokotetta ei saada alkuvuonna markkinoille. 

Yellenin harjoittama rahapolitiikka oli elvyttävää hänen pääjohtajakaudellaan vuosien 2014-2018 välillä. Moni häntä konservatiivisempi keskuspankkiiri halusi nostaa ohjauskorkoa, mutta Yellen eteni rahapolitiikan kiristämisen osalta hitaammin. Jälkikäteen ajateltuna Yellenin näkemys osoittautui oikeaksi USA:n työttömyysasteen laskettua 6,7 prosentista 4,1 prosenttiin.

Yellenin vankka keskuspankkiirikokemus mahdollistaa Trumpin aikakautta rakentavamman ja asiantuntevamman vuoropuhelun keskuspankin suuntaan. Trumpin aikakaudella vuoropuhelun sävy oli uhkaileva, jonka keskiössä oli rahapoliittisella elvytyksellä kiristäminen. 

Yellenille itselleen yksi tärkeimmistä agendoista valtiovarainministerinä olisi puuttua Yhdysvaltain epätasaiseen tulojakaumaan. Maan yltiökapitalistinen järjestelmä onkin monien mielestä tulossa tiensä päähän. Kultaisemman keskitien puolesta on puhunut mm. maailman suurimman hedge-rahaston perustaja Ray Dalio sekä maailman tunnetuin sijoittaja Warren Buffett.

Yellenin vahvuuksia on hänen erinomainen kykynsä arvioida tulevaa talouskehitystä. Hän oli ensimmäisiä keskuspankin päättäjiä, joka osasi ennakoida aikanaan asuntomarkkinoiden kuplan ja finanssikriisiin 2008-2009. Näin ollen Bidenin suosikki seuraavaksi valtiovarainministeriksi olisi oiva valinta myös osakesijoittajille.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös