Arvo-osakkeet

Boliden tarjoaa osakkeen nousupotentiaalia

Boliden kupari
Lähde: Boliden AB. Kuva: Stefan Berg.

Metallien hintojen nousupotentiaali tarjoaa nousumahdollisuuksia ruotsalaisen metallialan yrityksen osakkeille.

Boliden AB on Tukholman pörssiin listattu ruotsalainen metallialan yritys, jonka erikoisalaa ovat malminetsintä, kaivostuotanto, sulattotoiminta ja metallien uusiokäyttö. Bolidenin päätuotteet ovat sinkki ja kupari, minkä lisäksi se tuottaa kultaa, hopeaa, nikkeliä ja lyijyä. Konsernin pääkonttori on Tukholmassa.

Danske Bankin analyytikko Oskar Lindström kertoo pankin aamukatsauksessa, että kuparin ja sinkin hinnat nousivat voimakkaasti marraskuussa, saaden Danske Bankin nostamaan ennusteitaan.

Boliden osakekurssi sijoittaminen talous pörssi

Danske Bank odottaa vahvaa kysyntää epäjaloille metalleille ja erityisesti kuparille erityisesti tulevina vuosina. 

”Uskomme edelleen, että epäjalojen metallien hinnoille on nousupotentiaali, sillä globaali talouden elpyminen, veropoliittinen elvytys ja sähköistyminen ajavat kysyntää, samalla kun tuotanto tulee olemaan hidas vastaamaan”, Lindström ennustaa.

Hallitukset lupaavat veropoliittisia elvytystoimia ja sähköistymistä osana vihreän sopimuksen (Green Deal) monia muotoja. Se nostaa epäjalojen metallien, erityisesti kuparin kysyntää tulevina vuosina.

Bolidenin osake on Lindströmin mielestä houkuttelevan edullinen.

”Uskomme arvostuksen olevan houkutteleva jopa viimeaikaisen hintarallin jälkeen. Uusi 12 kuukauden tavoitehintamme 360 Ruotsin kruunua vastaa noin arvostuskerrointa 12x ensi vuodelle ennustetulla osakekohtaisella osingolla oikaistuna, hieman yli viiden vuoden historiallisen keskiarvon n. 11x.”

Analyytikon mukaan jo vahva tase ja ennustetun vahva kassavirta antavat merkittävää tukea Bolidenin osingoille tulevina vuosina.

Danske Bank toistaa ruotsalaisfirman osta-suosituksen ja nostaa 12 kuukauden tavoitehinnan 360 Ruotsin kruunuun aiemmasta 300 kruunusta. Analyytikoiden konsensuksen mukainen tavoitehinta on 283 euroa.

Analyytikoiden näkemykset metallialan yrityksestä ovat aika levällään. Bolidenia seuraa 17 analyytikkoa, joista neljän suositus on osta, kolmen suositus on lisää, kahdeksan suositus on pidä, yhden suositus on vähennä ja yhden suositus on myy.

Analyytikot odottavat keskimäärin yhtiön osakekohtaisen tuloksen nousevan maltillisesti viime vuoden 21,2 kruunusta 22,4 kruunuun tänä vuonna ja nousevan 24,8 kruunuun ensi vuonna. Ensi vuoden tulosennusteella osakkeen P/E-kerroin on 12x. EV / Ebitda ensi vuoden tulosennusteella on vain 5,6x.

Boliden on melko tasainen tuloksentekijä. Osakekohtainen tulos on vaihdellut vuosien 2017 ja tämän vuoden ennusteen välillä 21,2 – 25,1 kruunun haarukassa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös