Markkinakommentit

Suuret institutionaaliset sijoittajat ovat innostuneet bitcoineista

bitcoin dollari kurssinoteeraus kryptovaluutat

Institutionaalisten sijoittajien mukaantulo bitcoin-markkinoille on luultavasti yksi kryptovaluutan hintaa nostaneista tekijöistä.

Kryptovaluutta bitcoinin arvo suhteessa dollariin on noussut vuodessa jo lähes 170 prosenttia. Kyse on sekä bitcoinin vahvuudesta että dollarin heikkoudesta, sillä dollari on viime aikoina heikentynyt esimerkiksi euroa vastaan.

Bitcoinin arvoa nostavat monet seikat.

Yksi syy on luultavasti maksupalvelujätti PayPalin ilmoitus lokakuun lopussa tuoda amerikkalaisten asiakkaidensa käyttöön kryptovaluuttojen osto-, pito- ja myyntimahdollisuuden. Mahdollisuus koskee bitcoinia, ethereumia, bitcoin cashia ja litecoinia. PayPal aikoo laajentaa ominaisuutta joillekin Yhdysvaltojen ulkopuolisille markkinoille ensi vuoden alkupuolen aikana.

Bitcoinin hintaa nostaa myös digivaluutan niukkuus. Markkinoilla on vain rajattu määrä bitcoinin tarjontaa. Kun kaikki ostavat, ja kukaan ei myy, se voi johtaa rajuun kryptovaluutan hinnannousuun.

Quantum Economics -yhtiön salkunhoitaja Mati Greenspan muistuttaa, että tämän hetken bitcoinin nousuralli eroaa vuoden 2017 nousta siten, että nyt myös institutionaaliset toimijat ovat löytäneet bitcoinin. Se nostaa luonnollisesti bitcoinien kysyntää ja sitä kautta hintanoteerausta.

Institutionaalisten tahojen kasvavasta mielenkiinnosta bitcoinia kohtaan kertoo se, että rahastoyhtiö Fidelityn viime kesäkuussa teettämän selvityksen mukaan 60 prosenttia haastatelluista institutionaalisista sijoittajista kertoivat digivaluutoiden sopivan heidän sijoitussalkkuihinsa.

Jotain institutionaalisten toimijoiden kiinnostuksesta bitcoinia kohtaan kertoo myös se, että arvoltaan suurten yli 1000 bitcoinia sisältävien bitcoin-lompakoiden määrä on noussut ennätyksellisen suureksi, kertoo CoinDesk-sivusto. Suomessa aiheesta kertoo Bittiraha.fi-sivusto.

Suurten lompakoita on nyt yli 2000 ja niiden määrä on noussut tänä vuonna 17 prosenttia.

Bitcoin-lompakko on tarkoitettu niille, jotka haluavat käyttää bitcoinia maksuvälineenä, eivät sijoituskohteena. Bitcoinien vastaanottaminen, lähettäminen ja säilyttäminen vaatii sen, että käyttäjällä on Bitcoin-lompakko. Lompakko voi olla tietokoneelle tai älylaitteelle asennettu ohjelma, tai erityinen turvalompakko kuten turvalaite tai fyysinen kolikkolompakko.

”Tämä on merkittävä nousu kaikista varakkaimmissa lompakoissa ja se näyttäisi antavan todistetta, että institutionaaliset sijoittajat ovat tulleet markkinoille,” kertoo lompakoiden määriä seuraava lohkoketjututkimuslaitos Chainalysis.

Kuten alla oleva kuvaaja näyttää, ovat sekä pienten että isojen lompakoiden määrät nousseet tämän vuoden aikana, mutta suurten määrä on lähtenyt erityisen kovaan kasvuun tänä syksynä.

Kuva: Chainalysis

Toinen merkki institutionaalisten suuromistajien tulosta bitcoin-markkinoille on suurten vakuutusyhtiöiden kasvava kiinnostus kryptovaluuttoja kohtaan.

The Wall Street Journalin mukaan amerikkalainen henkivakuutusyhtiö The Massachusetts Mutual Life Insurance Company on viimeisin merkittävä institutionaalinen sijoittaja, joka on lähtenyt mukaan bitcoin-sijoittamiseen.

Henkivakuutusyhtiö ostanut 100 miljoonan dollarin edestä bitcoineja. Bitcoinit tulevat osaksi yleistä yleistä vakuutustiliä, joka on arvoltaan noin 235 miljardia.

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1% treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös