Kryptot

Bitcoinin arvo jyrkässä nousussa – maksupalvelujätti PayPal ottaa kryptovaluutat palveluunsa

Maksupalvelujätti PayPal julkisti tällä viikolla yllätyksen, joka innosti bitcoin-sijoittajia.

Bitcoin arvo dollari kryptovaluutta digivaluutta

Se aikoo tuoda jo lähiviikkoina amerikkalaisten asiakkaidensa käyttöön kryptovaluuttojen osto-, pito- ja myyntimahdollisuuden. Mahdollisuus koskee bitcoinia, ethereumia, bitcoin cashia ja litecoinia. PayPal aikoo laajentaa ominaisuutta joillekin Yhdysvaltojen ulkopuolisille markkinoille ensi vuoden alkupuolen aikana.

PayPal-palvelun käyttäjät voivat tulevaisuudessa ostaa ja myydä bitcoineja ja muita kryptovaluuttoja omien PayPal-tiliensä kautta. PayPal mahdollistaa jatkossa myös kryptovaluutoilla maksamisen kaikissa niissä liikkeissä, jotka hyväksyvät PayPal-maksut.

Kaiken lisäksi PayPal aikoo luoda oman kryptolompakkonsa, jonka avulla PayPalin käyttäjät voivat säilyttää kryptovaluuttoja suoraan PayPal-tilillään. PayPalilla on myös tarkoitus lisätä käyttäjien tietoisuutta kryptovaluutoista tarjoamalla opetusmateriaalia digivaluuttoja ja kryptovaluuttaekosysteemiä.

Uutinen on erittäin merkittävä bitcoinin ja muiden palveluun mukaan tulevien kryptovaluuttojen kannalta.

Kryptovaluuttojen maksukäytön laajenemista ovat tähän asti hidastaneet rajallinen käyttömäärä maksuvälineenä sekä siirtojen hinnat ja nopeudet, PayPal kertoo tiedotteessaan. Tilanne on kuitenkin muuttunut. Kryptovaluuttojen merkityksen kasvusta kertoo myös se, että monet keskuspankit ovat heränneet digivaluuttojen mahdollisuuteen.

PayPalin toimitusjohtaja Dan Schulman kertoo, että siirtyminen digitaalisiin valuuttoihin on väistämätöntä ja tuo mukanaan selviä etuja rahoituksen piiriin pääsemiselle: tehokkuutta, nopeutta ja joustavuutta maksujärjestelmälle ja kykyä hallituksille suorittaa maksuja kansalaisille nopeasti.

PayPal on maksupalvelu, jota kuluttajat ja yritykset voivat käyttää ostosten maksamiseen lukuisissa eri verkkokaupoissa. Lisäksi palvelun kautta voi siirtää rahaa yksityishenkilöltä toiselle. PayPalilla on jo lähes 350 miljoonaa asiakastiliä.

Paypal-tilin perustaminen on helppoa, sillä siihen tarvitaan vain sähköpostiosoite ja luotto- tai pankkikortti. Lisäksi Paypal-tiliin voi halutessaan liittää oman pankkitilin tiedot. Paypal-tilille voi siirtää rahaa tilisiirrolla nettipankissa, jolloin Paypaliin syntyy saldo, jolta ostokset voi maksaa. Toinen vaihtoehto on liittää luottokortti Paypal-tiliin, jolloin ostokset veloitetaan suoraan kortilta.

PayPalin ilmoitus näyttää lisäävän bitcoinin suosiota.

Coindesk-sivuston mukaan aktiivisten bitcoin-osoitteiden määrä on noussut korkeimmilleen sitten vuoden 2017 lopun. Aktiivisten osoitteiden määrä lähes kaksinkertaistui kuluneen viikon aikana, mikä Coindesk-sivuston mukaan näyttää liittyvän PayPalin ilmoitukseen ottaa kryptovaluutat käyttöön palvelussaan.

Kasvava kiinnostus ja aktiivisuus voi entisestään nostaa bitcoinin kurssia, arvioi kryptovaluuttoihin erikoistunut toimittaja Jiri Keronen Bittiraha-sivustolla.

”Mitä enemmän bitcoineja käytetään, sitä suurempi kysyntä bitcoineille on. Mikäli kysyntä kasvaa, mutta tarjonta pysyy samana, tulee se nostamaan bitcoinin kurssia”, Keronen toteaa.

Kerosen mukaan aktiivisten osoitteiden määrän lisäksi myös bitcoin-verkon louhintateho on lyönyt uuden ennätyksen.

Bitcoinin arvo dollareissa on noussut rajusti viime kuukausina. Viime maaliskuun alun jälkeen bitcoinin arvo on yli kaksinkertaistunut.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös