Oma talous

Steve Jobsin neuvoja menestykseen

Applen perustaja Steve Jobsin mukaan tavoitteiden asettamisen tulisi olla dynaaminen ja jatkuva prosessi.

Yritysmagnaatti ja teknologian edelläkävijä Steve Jobs kuoli 56-vuotiaana vuonna 2011. Jobs teki lähtemättömän jäljen tähän maailmaan, ja hänen sanojansa tullaan muistamaan vielä pitkään.

Jobs muistetaan paitsi jatkuvasta kehitystyöstä tekniikan ja televiestinnän parissa, mutta myös hänen innostavista näkymistään ideoiden kehittämiseen ja uratavoitteiden saavuttamiseen, raportoi Inc.

Resume.io:n infografiikka on kerännyt sekä Jobsin, että muiden menestyvien perustajien ja yrittäjien oivaltavia uraneuvoja. Tässä yksi Jobsin uraneuvoista:

”Jos onnistut jossain, sinun pitää mennä tekemään jotain muuta upeaa, älä viivyttele liian kauan. Selvitä heti, mitä teet seuraavaksi.”

Jobs painottaa sanoillaan uusien tavoitteiden asettamisen tärkeyttä. Jos jäät kiinni saavutusten ihailuun tai tarkkailuun, saatat missata uusia mielenkiintoisia mahdollisuuksia ja unohtaa myös pitkän aikavälin tavoitteet.

Keskity seuraavaan tavoitteeseen

Applen perustaja ei antanut pölyn laskeutua hänen saavutuksiinsa. Hän saavutti mainetta ja vaurautta jo vuoteen 1977 mennessä, vain vuosi Applen perustamisen jälkeen. Jobs ei kuitenkaan jäänyt paistattelemaan parrasvaloihin, vaan jatkoi uusien ideoiden, järjestelmien ja tuotteiden etsimistä ja kehittämistä seuraavan kolmen vuosikymmenen ajan.

On tietysti tärkeää juhlia omia saavutuksiaan ja menestystä. Edistyminen on usein luonteeltaan asteittaista, ja aiemmista onnistumisista voi syntyä uusia ideoita ja kehitystyötä. Jos kuitenkin jää paikalleen, eikä aseta uusia tavoitteita, voi pidemmän aikavälin uranäkymät jäädä saavuttamatta.

Jobsin saavuttama keksintöjen valtava määrä osoittaa, että tavoitteiden asettamisen on oltava dynaaminen ja jatkuva prosessi – eikä vain kertaluonteinen tapahtuma.

Kysy itseltäsi: ”mitä seuraavaksi?”

On hyvä muistaa, ettei Roomaa rakennettu päivässä. Jobs ei tiennyt vuonna 1976, että hän paljastaisi iPhonen maailmalle vuonna 2007. Hän pystyi mullistamaan kuluttajateknologian maailmaa jatkuvasti laajenevalla innovaatioilla, koska hän tiesi kysyä itseltään, mitä seuraavaksi?

Jobsin ura on osoitus tavoitteiden asettamisesta, jotka perustuvat poikkeukselliseen taitoon ja tietoon, sekä avoimuuteen etsiä uusia haasteita.

Tällä on merkitystä jokaisella alalla. Sinun tarvitsee asettaa tähtäin aina uudelleen seuraavaan asiaan, joka motivoi sinua menestymään. Painopisteen tulisi aina kohdistettu sinne, mihin olet menossa seuraavaksi.

Rakenna luottamusta saavutettavissa olevilla tavoitteilla

Seuraavaksi tarvitset järjestelmän, joka pitää sinut tilivelvollisena. Kaikki tai ei mitään -tavoitteet voivat tuntua mahdottomilta saavuttaa, ja ne ovatkin varmin keino tappaa itseluottamuksesi. Sen sijaan, aseta pieniä tavoitteita usein. Tämä on paljon käytännöllisempää ja saavutettavampaa, sen sijaan, että luottaisit yhteen päätavoitteeseen määritelläksesi, oletko menestynyt vai et.

Kun olet tunnistanut ison ja rohkean pitkän aikavälin tavoitteen, jaa se pienempiin mitattaviin tavoitteisiin, jotta sen hallitseminen olisi helpompaa. Jokainen saavutettu pienikin tavoite on edistysaskel.

Kun olet valmis asettamaan uuden tavoitteen, kysy itseltäsi:

  • Milloin haluan saavuttaa tämän tavoitteen?
  • Kauanko se kestää?
  • Mitä resursseja ja taitoja minulla on?
  • Mitä resursseja ja taitoja tarvitsen?

Kysymykset auttavat sinua pohtimaan nykyistä tilannettasi ja antaa selkeän ja käytännöllisen käsityksen siitä, mitä sinun tulee tehdä seuraavaksi. Jokaisen uuden tavoitteen kohdalla huomaat, että rakennat jatkuvasti laajenevaa tietotaitoa ja kokemusta, jotka vievät sinut lähemmäs suurta unelmaasi.

Lähde: Inc.

Lue myös: Näin Steve Jobs muutti Applen yhdeksi maailman arvokkaimmaksi yritykseksi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös