Indikaattorit

Suomen teollisuuden myynnin elpyminen sakkasi yllättäen joulukuussa

Kuva: Tilastokeskus

Teollisuuden työpäiväkorjattu liikevaihto väheni Tilastokeskuksen mukaan joulukuussa 7,7 prosenttia vuodentakaisesta.

Tilastokeskuksen mukaan tammi-joulukuussa teollisuuden työpäiväkorjattu liikevaihto väheni 6,5 prosenttia edellisvuodesta. Teollisuuden kausitasoitettu liikevaihto väheni joulukuussa 2,1 prosenttia marraskuuhun verrattuna.

Päätoimialoista voimakkaimmin väheni kemianteollisuuden liikevaihto, joka oli 11,6 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin.

Kemianteollisuuden jälkeen voimakkaimmin joulukuussa väheni metsäteollisuuden liikevaihto, 8,9 prosenttia vuodentakaisesta. Metalliteollisuuden liikevaihto väheni 7,1 prosenttia ja elintarviketeollisuuden liikevaihto 7,0 prosenttia. Eniten kasvoi kaivostoiminnan ja louhinnan liikevaihto, 12,0 prosenttia vuodentakaisesta.

Tekstiili-, vaatetus- ja nahkateollisuuden liikevaihto oli 2,4 prosenttia ja sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuollon liikevaihto 1,8 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Sähkö- ja elektroniikkateollisuuden liikevaihto kasvoi 1,1 prosenttia.   

Suomen teollisuuden elpyminen näyttää pysähtyneen myös, kun verrataan joulukuun teollisuustuotannon lukuja muihin Euroopan maihin.

“Vaikka teollisuustuotanto tipahti Suomessa keväällä vähemmän kuin monessa muussa Euroopan maassa, joulukuun tilanne oli meillä yllättävän vaisu verrattuna vuotta aiempaan. Joukon hännillä keikutaan”, toteaa Akavan pääekonomisti Pasi Sorjonen tviitissään.

Palvelualojen työpäiväkorjattu liikevaihto laski Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2020 joulukuussa 10,8 prosenttia vuoden 2019 joulukuusta. Palvelutuotanto eli volyymi, josta hintojen muutosten vaikutus on poistettu, laski samaan aikaan 7,9 prosenttia.

Kuluvan vuoden marraskuussa liikevaihto oli 8,6 prosentin laskussa volyymin supistuessa vastaavasti 6,3 prosenttia. Palvelualoissa ei ole mukana kaupan toimialoja.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös